Imogen Heap - Hide and Seek

Det är 30 grader varmt, jag försmäktarIdag bar jag alltså ätit för två vuxna män, spelat soft/base boll, åkte häst & vagn och träffat massor med trevliga människor. Alltså picknicken var riktigt trevlig.


Idag vid middagen hamnade jag i en lite tryckt situation. Alla vet vi ju att Amerikanare är mer patriotiska än hela världen sammanlagt.. och på grund av det så vet jag att man kanske bör vara lite försiktig när de gäller vissa ämnen.,politik exempelvis. Min värdpappa frågade mig vad jag ansåg om USA;s politik jämfört med den svenska politiken... Politiskt korrekt som jag är (öööhmmm....*host*) så började jag berätta om problemen som uppstår när USA agerar världspolis och även om hur situationen i FN är allt annat än bra på grund av detta. Till en början så vägrade han hålla med mig men tillslut var han på rätt sida om vägen. Kändes bra, vilken hjälteinsats.


Gårdagens match och fest var kulkul. En trettonåring ville ha mitt telefon nummer, jag förklarade för honom inte allt för fint att han var en liiiite för ung för mig. Han höll inte med mig riktigt dock...


Jag kan även lite Kliché berätta att; Varje cheerleader har sin egna fotbollsspelare som vi ska peppa lie extra och vara extra gulliga mot (Så fånigt, men ändå såå kul) för att de ska känna sig "speciella" hur som helst, vad sägs om ännu en gissnings lek?? Jo, gissa vem som fick mr. quaterback? (och ja, han ser väldigt bra ut......så klart^^)I morgon ska jag åka och hitta lite välbehövliga kläder eftersom alla dessa härligt, underbara klädsel regler gör att jag inte har så mycket att erbjuda från mitt svenska sortiment... "Hej fula kläder, bye bye svenska snygga kläder!"

Nää, så farligt är det inte men jag kommer sakna alla svenska stuprörs jeans, for sure.Lite svar på frågor;

Jaaa, jag kanske möjligtvis censurerar lite...

Jag reser med organisationen ExploricaNu ska jag sova, sleep thight.
Jupiter sunrise - Steal me

Här händer det grejer hela tiden kan jag lova!


Jag har nu kommit igång med alla sporter och livet här på Anderson High, Cheerleading är verkligen hur kul som helst och alla är jätte trevliga. Volleyboll är också kul, fast väldigt svårt eftersom mitt lag är på en ganska hög nivå i sitt spel.

Skolan här börjar nu kännas mer och mer simpel, då jag börjar komma in i språket. Tro det eller ej men gissa vem som har topp betyg i matte? (Det är jag...) Helt sjukt, till och med jag lyckas med matten här! Min gym klass är fortfarande som ett stort skämt eftersom att jag praktiskt taget helt frivilligt går in i ett komplett tjej ovänligt, testostron fyllt rum för att träna med vikter som gör så att jag har träningsvärk som aldrig förr. Men ändå så är det ganska kul faktiskt.

På allmänhetens begäran så tänkte jag att jag skulle berätta lite kort hur kosten är här för mig och dom i min närhet;


FRITERAT TILL 100%


Frukost;Yoghurt och flingor
Lunch; Friterad kyckling och ketchup (Det nyttigare alternativet som de har på skolan)
Eftermiddag; Ett äpple, kanske en macka
Middag; Något amerikanskt (onyttigt för mig, supernyttigt för dem)

That's about it. Sedan så försöker de gärna trycka i mig en "popp" (läsk) och godis, chips lite då och då.

Men tro mig, denna matsedel är så sjukt hälsosam enligt alla mina vänner här.Förövrigt så var gårdagen en rolig dag/kväll. Vid halv 7 tiden så åkte jag + alla cheerleader + alla amerikanskaotbolls pojkar till en restaurang för att peppa inför dagens match, något som de tydligen alltid gör inför en match. Sedan Så fick jag för första gången i mitt liv prova på baseboll då man står i en bur och en boll kommer flygandes alldeles för fort, grymt kul! 

Igår var även den dag då för första gången i mitt liv (igen) en pojke frågade om han kunde få gå på en dejt med mig...Eller de gjorde faktiskt två pojkar, haha var lugn pappa jag svarade i ren chock " Ehm ehm ehm ehm I don't knoooow"  Och var tyst så pass länge att jag tror de tog det som ett nej. Det var så kliché för just den där frasen "Hey Caroline, Would you like to go out with me sometime?" fick mig att börja fnissa hysteriskt, ojoj.
Ikväll så ska jag åka iväg och se skolans lag spela amerikansk fotboll (och stötta mina cheerleader tjejer) och efter det så Blir det att åka hem till Brittany där det är typ "efter fotbollsmatch fest"  Vilket kommer att bli jätte kul!

I morgon så ska jag på picknick och spela soft boll och alla dess amerikanska sporter. Gissa vad!!!! JO! Jag vet en tjej som troligen kommer att få biljetter till White sox match i Chicago!! 


 
 

 

Falling in love again - Eagle eye cherry

Min dag kunde inte börjat värre!

Jag försov mig ganska mycket...jag vaknade 10 minuter innan vi skulle åka. Jag ville helst dö när jag såg hur mycket klockan var(!) men jag bet ihop och slet på mig något äckligt propert och drog kammen genom håret för att sedan stressa ut till bilen (jag hann inte med någon frukost + att massor med andra onda saker var emot mig...ni vill inte äns veta..). Jag hann till skolan i tid(yes!) Men efter det så har min dag varit riktigt rolig faktiskt. På min gym klass så hade vi kondition(!) Jag trodde jag skulle svimma när min coach berättade att vi skulle springa en mile, lilla jag med alla 17 pojkar?! Jag såg framför mig hur de gick i mål då jag inte äns hade sprungit hälften. Men otroligt nog så hade jag massor med spring i benen (trots all träningsvärk) och lyckades springa in som nummer 4 (lite stolt faktiskt) Sen var det armhävningar och sit ups i maaaassssor!*Puh*

Mina nya klasser känns mycket bättre, min engelska klass är väldigt lättsam och trevlig.

Jag fick den roligaste frågan idag!

En kille i min US government satte sig vid mig och frågade hur det är att ha fest i Sverige? Jag svarade lite svävande att "Jaa, jooo det är väl trevligt" Och då svarade han komiskt nog "Jaha! Så ni är alltså inte nakna på alla era fester? De har ju vi trott?" Det värsta var att han var helst seriös. Hahaha amerikanare asså^^


Sen var det hem och kasta i sig lite mat innan jag åkte till min Volleyboll träning, det var riktigt kul dock var jag nära på att dö då vi skulle springa och göra sit ups och armhävningar (jag har ju redan träningsvärk för ett år!) Vissa övningar i Volleyboll var ganska svåra (med tanke på att jag är i deras mest avancerade lag) men det var kul och jag kan ju bara bli bättre, right? Träningen varade i över 2 timmar så efter de har jag gjort lite läxor och så...

(Carro, tror du jag tänker prata pojkar över min blogg? "That's a big no no" Det för bli mail)
CYA


The Cardigans - And then you kissed me

Ännu en dag på Anderson high, min coach på gym lektionen har starka avsikter att ta livet av mig misstänker jag. Jag som förklarade så fint för honom att min träningsvärk var mer än bara smärtsam, istället för att nicka förstående som jag hade förväntat mig så får han mig att göra precis den övningen som orsakade min smärta...han är nog inte så svag för blondiner. Men det är där emot alla killarna i klassen, dom hjälper mig verkligen med ALLT, de visar mig hur jag ska göra olika övningar, lyfter av och på vikter till mig, ser till att jag inte böjer ryggen fel osv.. grymt kul!

Jag har även ändrat mitt schema lite idag. Jag har bytt bort kören till att istället ha fotografi och jag bestämde mig även att byta från avancerad engelska till ett steg lägre, även fast min lärare ville att jag skulle stanna så kände jag att de var lite för mycket prov och läxor. Inte för att jag inte klarade av lektionerna mer för att vi hade sååå mycket läxor och prov (redan!) Hur som helst så känns det bra nu med mitt nya schema.

Ikväll har jag kollat på volleyboll hela kvällen, vilket var ganska trevligt. Anderson förlorade men dom jag satt med underhöll mig så det var ganska kul ändå.

(Carro, jag uppskattar jätte mycket att du berättar om vad som händer i ditt liv!)

CYA

Let it be - Beatles

Här är det varmt, kan jag lova!

Det är stek hett utomhus men ändå går jag runt och fryser hela tiden, varför? De använder air kondition som galningar här, det är som mitt i vintern!

Helgen har verkligen innehållit mycket. I fredags så gick jag till mina klasser som vanligt, man kan faktiskt undra hur jag tänkte då jag började en klass som går ut på att gymma med bara killar(!) ajaj min träningsvärk, helt sjukt jag kan knappt gå och det var liksom för 3 dagar sedan...en ny lektion idag väntar. Annars är lektionerna ganska roliga, engelskan är dock fortfarande ganska svår, de har placerat mig i den mest avancerad engelskan av någon anledning vilket är i sig ganska svårt om man är engelsk talande.

På kvällen var jag på min första fotbolls match! Super kul, fast jag fattade ingenting... För att besvara Sarahs kommentar angående vad cheerleaders har på sig här så kan jag berätta de de har; En röd långärmad tröja, ett grönt & vitt cheerleader linne och en kort, kort vit och grön kjol. Bilder kommer ;) (Tack för alla andra kommentarer)

Efter de följde jag med alla Cheerleaders + fotbolls spelare till min första bonfire (vet inte hur de har tänkta att stava de där ordet men) Vilket är typ en eld, marsmellows, korv och popps (söt sliskig dricka) och massor med människor. Det var grymt kul, för nu har jag börjat lära känna lite människor.

Lördag - Min värdpappas bror & fru var här så vi spelade tennis, såg på film och åt på restaurang.
Söndag - Träffade massor med nya roliga människor och hade mat och andra lekar.

Ni får ursäkta att jag inte hinner med något mer detaljerat men jag sitter här med min skjorta instoppad och måste rusa iväg till skolan.

Saknar er!
Nu kan du få mig så lätt - Håkan Hellström

Första dagen på Anderson high school!

Min första dag på min skola har verkligen lett till att jag nu skulle kunna i princip däcka av trötthet. Jag började dagen med att ha marknadsföring. Det första vi fick göra var att stå upp och hålla handen för hjärtat och säga något "till flaggan" jag uppfattade dock inte riktigt var dom sa... sen skulle vi stå kvar för inspektion av vår klädsel och de dom gör då är att de går fram till var och en och då får man snurra så de kan kolla att man har skjortan instoppad i byxorna, skärp och i övrigt rätt klädsel (två tjejer blev faktiskt utskickade) men annars var det inga större problem mer än att det var svårt att få kontakt med människorna i den klassen mer än att alla sneglade på mig konstant. Efter det så hade jag US goverment (statens uppbyggnad) den klassen var jätte kul, läraren var super spontan och trevlig (dock gav han oss ett prov till i morgon) tjejerna i den klassen var väldig nyfikna på mig och frågade mig en miljon frågor samtidigt och ville att jag skulle prata svenska hela tiden, haha.

Sedan så var det dags för human development (gym, kondition, rörlighet) och som jag trodde är jag den enda tjejen i hela deras klass så alla gav mig ett väldigt suspekt men uppskattande ögonkast när jag valsade in i gymmet. Jag var inte med idag eftersom jag visste inte vad jag skulle ha för kläder osv. min coatch sa faktiskt till mig att jag har tillstånd att ha på mig vad jag vill så länge det inte är korta shorts, för då kan det störa alla stackars killar^^ men i övrigt såg lektionen riktigt rolig ut. Jag grämer mig bara för att få upp mitt skåp! (jag lyckades inte alls idag!!!)

Ja, sen kom det klassiska misstaget då jag trodde att vi hade lunch och strosade dit. För det första så har vi ca 3 poliser på min skola som är sjukt äckliga och sura. Man får inte äns gå in i matsalen om man inte har ett ID kort hängandes runt halsen, så jag gick dit och fick stå där med de sura poliserna i väntan på att få bli fotograferad, jag lyckades faktiskt le så mycket mot en av poliserna att han mjuknade.

När jag väl fått mitt ID så skulle jag kolla mitt schema när min nästa lektion skulle starta... jepp jag hade så klart fått fel information och min entreprenör klass hade redan börjat så då skulle jag alltså försöka ta mig ut ur matsalen vilket också är svårt eftersom den dumma polisen inte vill släppa ut någon förrän klockan ringer (precis som på film!) men jag lyckades tillslut. Det gick heller inte att undvika att höra då jätte många pratade bakom min rygg och då diskuterade om jag "var hon från Sverige" eller "Shit, där är ju hon från Sverige" osv.

Jag tog mig till min klass och min lärare var förstående. Till lunch (på riktigt) fick jag sällskap av en kille som just hade flyttat hit från delstaten Georgia. Han var riktigt trevlig, lite för trevlig faktiskt haha då syftar jag på då han hela tiden var tvungen att nämna "hur vacker jag var" "om alla är lika vacker som jag i Sverige" "om jag hade pojkvän" jag var ganska effektiv på att skratta bort frågorna faktiskt...

Kör var nästa på mitt schema. Jag insåg ganska snabbt att jag ska hoppa av den kursen eftersom man faktiskt inte gör något(!) vi fick sortera lite låttexter och sedan bara sitta och snacka...

Sen var det engelska vilket var riktigt svårt! De hade ett väldigt högt tempo och läraren har redan gett mig 4 prov var av 2 är till på måndag. Så den klassen var förvånande svår faktiskt. Slutligen hade jag Matte...vi kan väl säga att de gick sådär... ... jag som har svårt för matte här hemma tyckte verkligen inte att de var lättare på engelska + attt de har helt andra termer och funktioner.

När skolan var slut åkte jag till farbror doktor för att få en undersökning så jag får godkännande att delta i sporter.

Vid 6 tiden åkte jag tillbaks till skolan och snackade med coachen för volleyboll och jag är tydligen med i laget nu! Vilket gäller cheerleading också, så jag är alltså en volleyboll spelande cheerlaeder, awesome!Nu behöver Caroline mer än bara mycket få sova! I morgon blir en lång dag med skola, volleyboll och sen vid 7 ska jag se skolans fotbollslag spela en match som tydligen är "jätte viktig" och efter de är det någon typ av fest som de har för de förhoppningsvis vinnande laget.

Jag ber om ursäkt för extremt långa inlägg, men det händer så mycket och varför ni inte får se några bilder är för att jag inte får ha med mig min kamera till skolan + att jag inte har haft tid.


Mitt rum


Aerosmith - Dream on

Ojojoj, allting är verkligen annorlunda här, både på ett bra och dåligt sätt. Jag har just nu så ont i mina käkar efter att ha smilat hela dagen att det känns oerhört skönt och avslappnat att få bära en neutral min.

Jag var alltså och tittade på min skola idag, jösses va de var hårda med kläderna. Jag hade svarta jeans och en piké t-shirt (vit) men min outfit blev inte godkänd av min rektor för att det stod med mini bokstäver i vitt "GANT" på min t-shirt (helt galet) Efter de så har jag försökt att packa upp ordentligt. Vi åt en "sub" till lunch (alltså typ en macka med smält ost skinka osv) och pappa du hade rätt alla äter med bara gaffeln här, haha.

för övrigt så till frukost åt vi amerikanska pannkakor med sirap, massed potatoes och scrambeld eggs. haha kan det bli mer amerikanskt, jag bara undrar?

Jag hoppar verkligen fram och tillbaka i händelseförloppen men jag skyller på jet leg. Hur som helst är skolan jätte stor och klassrummen är riktigt knepiga att hitta till +att skåpen är helt sjuka, man ska vrida låset först höger sen vänster ett varv stanna för att sedan vrida höger igen. Jag valde lite slumpvis klasser men på ett ungefär kommer jag att läsa;

Marknadsföring
Entreprenör
"retorik/hålla tal"
Gym (som tydligen enligt en tjej bara killar väljer men men haha)
Kör
Engelska
Politik och statens uppbyggnad
Algebra (*suck*)


Förhoppningsvis går jag inte vilse allt för många gånger i morgon, håll tummarna för mig!


Jag och Karie åkte och köpte mig ett amerikanskt sim kort (där av kunde jag inte ringa hem idag) Vi kollade även på lite kläder som jag kanske skulle kunna ha i skolan men jag bestämde mig för att vänta lite (alla kläder är så fula!). Jag ska helt enkelt bara köra på en tillbakalutad stil i morgon med svarta jeans, svart t.shirt med en vit skjorta över.


Vid 5 tiden åkte jag och Karie till skolan för att spana in Cheerleading laget. Alla var helt galna i mig, tydligen är jag det ända de har pratat om de senaste veckorna. Dom var verkligen hur trevliga och galna som helst men det verkade ganska roligt så jag tror faktiskt trots till min fars förtvivlan att jag kommer att bli en cheerleader, haha.


Jag följde även med min värdfamilj till deras kyrka nu i kväll, alla var super trevliga så det kändes faktiskt riktigt bra. Jag kunde fort fatslå att jeanskjol är det som är mest populärt! 


Nu behöver Caroline sova, i morgon väntar en dag med många intryck.

Later

Coldplay - don't panic

 

Nu har jag spenderat min första natt i “min” säng i Indiana!


Allting är så annorlunda(!) att jag har svårt att se mig själv bo här i ett år men det kanske bara är för att jag är ovan allt ännu(!?). Jag lämnade alltså hotellet i NY kl 09.00 (amerikansk tid) med två andra tjejer av någon märklig anledning så tog vår in-checking längre tid än vad de hade trott och eftersom min gate låg längst bort ledde detta till att jag fick springa med en röd dragväska, en stor svart väska + att jag hade alla mina stora tunga kläder på mig och + igen för att jag var tvungen att ha alla mina skor i en blå plastpåse eftersom att jag skulle fått övervikt i bagaget annars.

 

 

För ni som inte vet de så kan jag meddela att man bör ha mycket tid på sig då man är på en Amerikansk flygplats, köerna var mer än långa och sega till säkerhetskontrollen. Men med nöd och näppe lyckades jag svettandes som en gris ta mig till gaten innan den stängde. När jag kom in i planet så ville jag mest bara skjut mig själv eftersom jag skulle lyckas ta mig in med allt bagage och sen lägga upp det i den trånga fyllan. När jag hade tillslut lyckats trycka in allt och satt mig ner (på fel plats!) så slog det mig att nu är det bara jag, bara jag. Det var inte förrän då som jag insåg att jag ska faktiskt vara borta i massor av månader och att jag faktiskt är helt själv nu.

Att hitta rätt till gaten i Atlanta var ett mindre problem, det ända som var jobbigt där var att vänta i tre timmar på nästa flight, dvs. jag börjde bli mer och mer nervös.

Men när jag väl hade landat på flygplatsen i Indianapolis så träffade jag min värdpappa rätt snart. Mitt första intryck var i princip “Shit så smala de är!” men det är verkligen sant, i Sverige så skulle de verkligen höra till “de riktigt smala”.  Men nu ska ni inte luras av deras kroppsform(!) Det dröjde nämligen inte länge förrän vi stannade vid en restaurang för att äta + att det skulle tvingat vara chokladkaka till efterrätt (jag höll på att sprängas).

Det var så många intryck igår att jag inte har en chans att beskriva alla för er. Det är lite knepigt med min värdfamilj jag vet inte riktigt vart jag har dem men visst de är hur gulliga som helst och hjälper mig verkligen, de är bara lite svåra att “läsa” ibland. Men det kanske kommer med tiden.

Deras hus är jätte fint och luftigt. Jag har ett eget stort rum med en underbart vacker säng, jag har också min egna toalett(vilket passar en seg morgontjej som mig utmärkt). Jag har inga direkta regler eller sysslor (vilket är ovanligt är i US) bara att hålla mitt rum och toalett ganska städat och ibland hjälpa till med dukningen. När det gäller regler så är det mer att det vill till viss utsträckning veta var jag är och när jag har tänkt att komma hem. Ganska avslappnat alltså.


Idag så ska jag åka in till min skola för att registrera mig och förhoppningsvis välja ämnen, på kvällen ska jag spana in cheerleading laget och se om jag kanske vill börja där. Sedan händer säkert massor med andra grejer idag också.

 

 Weird thing about Americans;
*De tar aldrig av sig skorna inomhus(stackars fossingar)
*Det är verkligen ingen myt angående socker och fett kulturen

*Att vägen till min skola (ca 2 km) är för lång att gå om jag inte vill ha “ett hårt motionspass”
*De är inte generade över något, fler stycken kom bara fram till mig på flygplatsen och pratade om ingenting + att ingen fråga verkar genera dem heller. Min värdpappa frågade mig rätt ut på en restaurang om jag var rik, jag undvek frågan effektivt.
* För att gå på min skola måste man ange om man är svart eller vit.
* Jag får inta ha med mig mer än 150 kr någonstans eftersom det finns “så många svarta här”
*Be bordsbön mitt inne i en restaurang och ingen bryr sig.

Tro mig listan är lång...Mot nya äventyr!


The beatles - Wouldn't it be nice

Hi there pumkins

Ännu en dag i NY, helt sjukt kul! Det är faktiskt så roligt här att jag knappt vill åka till min värdfamilj eller jo det är klart att jag vill men det känns så tråkigt att säga hej då till alla här. Framförallt till en blond liten skåning vid namn Matilda, jag har haft så grymt trevligt här med henne.

Så i morgon åker jag alltså till min värdfamilj, jag har verkligen tur med min flight för jag och två andra tjejer är de enda som får åka från hotellet vid 09.00 men alla andra stackars studenter har plan som gör att de måste åka vid 04.40, 06.30, 07.00 (Jag är ganska nöjd) Sen väntar en två timmar lång flygning till Atlanta, 3 timmar vänte tid och tillslut 2 timmar till Indianapolis och Anderson.


Idag var vi i främst Brooklyn, vi såg Wall street, Empire state, Staten Island, Brooklyn bridge, Frihetsgudinnan och säkert jätte mycket mer som jag inte kommer ihåg. Men som ni kan se på första bilden var jag på det ställe där World trade center en gång stod. Det var väldigt mäktigt att vara där och jag fick faktiskt rysningar när jag kollade ut över den nu stora arbetsplatsen för väldigt många byggnadsarbetare. Det dom ska göra är att bygga fem nya kontorsbyggnader var av en kommer att vara högra än vad World trade center var (galet), de kommer även att bygga en park till minne av alla som omkom och där ska de bygga ett vattenfall och gravera in alla namn på de som omkom. Väldigt vackert.

På eftermiddagen så shoppade jag & Matilda loss (Men jag klarar nog vikten på väskan ändå) vi roade oss på ställen som "forever 21" "diesel" "Victoria's secret" "free people" och andra häftiga ställen som New York erbjuder. Riktigt rolig dag!


 

Till minne av 11 omkomna i World tradeWall Street


George W


Staten Island

Brooklyn bridge


The trupe

Vi ses i Indiana


Jason Mraz - Song for a friend

Jag tror faktiskt inte jag har förstått att jag ska vara borta i ett helt år! Ett år!

Men så är det verkligen för alla här, alla är vi helt chockade att vi faktiskt är I New York och att om bara två nätter så ska vi åka till våra värdfamiljer i olika delstater och bo där, gå i skola där, lära känna nya människor & allt mer vad det innebär.

Men även fast det fortfarande känns distanserat så längtar jag faktiskt. Jag vill verkligen det här, det är så rätt. Jag tror att för mig kommer det här året att vara väldigt nyttigt och jag kommer att växa jätte mycket som person (kanske både på utsidan och insidan, haha), kanske kommer mina värderingar att ändras? -Jag vet inte än men något jag vet är att detta kommer vara mitt största äventyr so far.
På tal om att växa

Bli inte allt för chockade om jag kommer hem och väger typ 30 kg mer, för det är verkligen inte svårt att gå upp i vikt om man vill när man bor i USA (inte för att jag vill det men). Ex. frukosten- består av vitt bröd, bagles, eller sockerflingor, Luch- snabbmat, Middag- (bara för att chockera er) Snabbmat! Man kan alltså dra slutsatsen att snabbmat är ett slående koncept!


Ni är underbara

Alpha beat - 10,000 Nights of thunder

I'm in New York!

Det var ganska tungt att säga Hej då till min familj men som jag sa i mitt tidigare inlägg så var jag stark när jag väl hade gått igenom säkerhetskontrollen. Väl i Sthlm så träffade jag alla andra studenter (hela 34 st!) och fort hade jag lärt känna nya trevliga människor. 

Flygresan var pest i slutet (8,5 timmar var flygtiden). Bara att fylla i alla formulär till tullen var riktigt knepigt, flygvärdinnorna var allt annat en glada när jag för andra gången råkade skriva fel (jag valde blyertspennan efter 2:a gången). Men jag blev godkänd av den sura tullvakten, till min stora lycka.


Idag så har vi åkt och gått runt i New York och sett bland annat; Times squer, Central park, Rockefeller, kända våningar, greenwitch och mycket, mycket mer!


Hej då Sverige


Matilda & Victor

Efter en lång flygresa var vi framme i New York


Central Park
Rockefeller


Huset där serien FRIENDS utspelar sigMatilda I morgon väntar ännu en dag i New York!


Coldplay - What if

En timme kvar...


Det är konstigt att jag faktiskt inte är nervös alls, lite lite småpirr i magen men annars helt lugn. Jag hade inte äns problem med att sova igår (skönt)Hejdå Vindeln, Hejdå Sverige & Hejdå vänner

...Vi ses snart igenBilly joel - Lullabye

Jag kan bara inte förstå det!!! Om 12 timmar sitter jag i ett flygplan och har kramat min familj hej då.Jag som har tyckt att säga Hej då till alla mina nära & kära har varit smärtsamt men att säga Hej då till mamma, pappa & Hampus det blir det verkliga eldprovet.

Ikväll har jag packat det sista, ätit en lång middag med min familj sagt Hej då till fina människor i min närhet, ätit avskedstårta (min familj firar att jag ska åka, haha) och dessutom sett gamla videofilmer från då jag och Hampus var små. Jag skulle vilja vara så liten igen (jag kan meddela att jag var väldigt söt som liten!).Det är så många av er som jag kommer att sakna oerhört mycket! Tack för att ni finns.


Vi ses i New York!What doesn't kill you makes you stronger

Maria mena - Bye bye

Min sista dag i Sverige på ett år, konstigt.

Idag måste jag alltså knyta ihop alla trådar dvs. packa klart och säga Hej då till alla. Ursch, jag sa Hej då till Linn & Ellen igår det är lite som att någon tar en kniv och skär i mitt hjärta, för att sedan sy ihop det med 34 stygn..eh, bildligt talat.
Jag fick en lista på min dress code igår, det är så sjukt!
See for your self;

Uniform 

Look 

 

SHOES 

Colors: Black, brown, 

blue or white 

Shoes may be dress, casual, 

or (non-cleated) athletic. Shoes 

must be worn as intended by 

the manufacturer. 

PANTS, TROUSERS, CAPRIS 

Colors: Black, navy or khaki 

All pants/trousers/capris must be 

standard fit or relaxed fit, flat-front 

or pleated with standard waists. 

No cargo pants, slits, cuts, tears, 

or frays, (including laced sidings), 

brand names, slogans, or 

handwritten messages. Must be 

worn at the waist level. Size 

and length must be reasonably 

appropriate for the student's 

weight and height. Must be worn 

as intended by the manufacturer 

and may not sag below the hips 

or drag the ground. 

BELTS 

Colors: black, brown, 

blue or white 

Belts must be worn when garment 

has belt loops. 

SOCKS, TIGHTS, LEGGINGS 

Colors: Solid colors in blue, 

black, brown or white. 

RESTRICTED ATTIRE: 

No logos except manufacturer's 

logos on shoes (approved school 

logos are acceptable) 

No flip flops or beach sandals or

 

SKIRTS, SKORTS, OR JUMPERS 

Colors: Black, navy or khaki 

Must be knee length or longer. 

TOPS 

Colors: Any solid color 

Shirts must be polo or oxford 

style or turtle or mock turtle neck. 

Shirts must have a collar (or turtle 

or mock turtle neck) and may be 

long or short sleeved. Shirts must 

be tucked in at all times unless 

they have a two inch band around 

the bottom. 

SWEATERS 

Colors: Any solid color 

Crew neck, V-neck or low-cut 

sweaters must be worn over 

an approved shirt. Sweaters 

must be of a reasonable fit and 

not hang or bag in such a manner 

that items may be concealed 

beneath or within them. 

slippers 

No denim of any color 

No leggings (unless worn under a 

skirt or dress), tights, stretch 

stirrup pants 

No form fitting tops 

No halter tops, camisoles, tank 

tops, tube tops, halter tops, mesh 

tops, midriff tops, spaghetti strap 

tops, sleeveless tops 

I No sweat pants, jogging attire, 

workout attire, beach wear, 

swimming attire (except as 

indicated by curriculum in physical 

education class) 

1 No pajamas or sleepwear 

 

 

No hooded jackets, hooded 

sweaters, hooded shirts 

NO sunglasses 

No clothing or other item with 

offensive, lewd, vulgar, obscene 

or hate language, slogans or 

pictures 

No buttons, jewelry or other 

accessories containing lewd, 

vulgar, obscene or hate or 

offensive messages or pictures 

which advocate or advertise the 

use of drugs or alcohol 

No secret society, fraternity or 

sorority symbols or lettering 

No hair rollers, combs, picks or 

cosmetology clamps 

No visible undergarments 

No clothing altered by cuts, slits 

or holes or that in any way 

exposes the skin 

No hats, caps, head wraps, 

bandanas, head scarves worn in 

the building during the school day 

NO overall or coveralls 

No cargo pants 

No tight fitting pants or tops 

No extremely loose fitting pants 

or tops 

No fangs, detachable gold 

teeth, grills (unless required by 

a dentist with written 

documentation on file) 

No studded collars or cuffs 

No long chains 

No exposed midriffs or cleavage 

Anything else the principal 

or designee deems 

inappropriate or disruptive to 

the educational environment 

will be prohibited. 

 

 

Tror ni rektor och lärare kommer att gilla mina slimmade stuprörs jeans och figursydda skjortor?

 


 

 

Allt detta har nu lett till att mamma har blivit tvungen att åka in till Umeå för att hitta mig några tråkiga, hel- färgade kläder och undertiden är det alltså meningen att jag ska packa klart, suck. Nä men det går nog bra!

Min värd pappa berättade att han inte trodde att skolan var så här jätte strikt egentligen utan att det mer handlade om att de ville sätta respekt hos kommande elever och för att det skulle se bra ut i katalogen med alla regler.

Men det är ju något jag definitivt kommer att få reda på. Antingen så blir jag utskickad från skolan första dagen eller inte.


Heja på mig!

The caesars - Jerk it out

Oj, vad kaos det blev nu i kväll! Tydligen så var idag den sista dagen då man kunde registrera sig på min skola men eftersom jag är i Sverige så kan jag ju självklart inte de, så därför har min snälla värdfamilj fått ringa och springa fram och tillbaks till skolan i flera timmar för att kunna lösa det här. Det blev hur som helst så att Karie (min värd mamma) ska registrera mig och sen på tisdag eller onsdag när jag kommer dit så ska jag göra en sen anmälning och då få välja skolämnen.

Det här är de aktiviteter utanför skoltid som jag har att välja mellan;

1.       Show choir- competes; singing and choreography (dance)

2.       Drama club- acting; performances

3.       Color guard- performs choreography with the marching band

4.       Volleyball

5.       Soccer

6.       Softball

7.       Basketball

8.       Tennis

9.       Track & field/ cross country

10.   Golf

11.   Swimming

12.   Cheerleading

 

 

Jag ska klura lite på vad jag ska söka till men just nu lutar det år Cheerleading, Color guard, Sow choir eller golf.

 

Nu är det inte länge kvar!!!

 


Cheap trick - I want you to want me

I'm up against the walls


Okej, jag pratade just med min värdpappa (hur trevlig som helst!) och han har just gett mig så mycket information att jag förmodligen inte kommer ihåg allting men det roligaste är ju att alla på min blivande skola har fått för sig att jag är en gymnast (för att jag skrev att min skola kallas "gymnasium") så alla cheerleader tjejer tror ju att jag är ett proffs, så de vill att jag ska komma på deras audition på tisdag (Jag har inte äns rört en pom-pom i hela mitt liv!). Jag tror att det kommer bli en väldigt intressant audition för deras del (inte alls pinsamt...jag kommer att dö...)

Han berättade även att deras "dress code" (hur man måste klä sig) är jätte strikt på min skola, han skulle maila mig exakt vad det innebär men som jag förstod det så utöver det vanliga med "inte för kort kjol, inget urringat, inte visa axlarna osv." gäller även att man inte får ha vissa färger eller ha piercingar, sist nämda rör kanske inte mig men att inte kunna klä sig i vilken färg man vill känns lite trist. Men det får jag ta, jag vill ju trots allt uppleva den amerikanska skolan precis som den är.


Det verkar också som att jag kommer att få vara Senior (sista års elev) vilket känns jätte kul om det nu är så. För då kommer jag att få följa med på speciella utflykter och "event" som sista års elever får göra.


Förutom allt det här så berättade han om hur mina närmaste veckor kommer att se ut och de kommer verkligen att vara en hektisk tid för mig! Men sjukt kul också!

Jösses, ofta att jag ska fixa det där!

Blue October - Into the ocean

Två dagar kvar i Vindeln, Sverige. Min mage är fyllde med miljontals fjärilar som tycks kittla mig hela tiden. Trots att jag nu snart ska åka iväg till andra sidan jordklotet så känner jag ändå ett lugn, visst jag är jätte pirrig men jag vet att det här är så rätt för mig. Det här är vad jag verkligen vill.

Jag kan ju faktiskt ta och berätta hur det kommer sig att jag tog beslutet att åka i väg till USA ett helt år. Tanken slog mig faktiskt förra hösten då jag just hade börjat 1:a gymnasiet och skolan riktigt hade börja komma igång. Alla som känner mig vet att jag är väldigt ambitiös och planerar mer än gärna min framtid. Jag kan också erkänna att jag har rätt så höga krav på mig själv när det gäller att prestera och då framför allt att lyckas. Så jag klurade lite på hur jag ska göra för att inte bara "härda" igenom gymnasiet, jag ville göra något för att verkligen utvecklas och sedan ha nytta av detta i mitt framtida yrkesval. Alltså det här året är inget glassigt friår för mig, jag ska vill samla på mig erfarenheter och lära mig ett språk så bra att jag är på en engelsk talandes nivå. Vilket jag kommer att ha nytta av inför den karriär jag förmodligen kommer att inrikta mig på.
Här kommer lite bilder från dagarna ute vid havet, för bara någon vecka sedan.
Evanescence - My immortal

Amerikanare är verkligen roliga, jag är redan nu bjuden till en välkomms fest som två tyska tvillingar ska ha (de är också utbytesstudenter i Anderson, Indiana) Sedan har min värdfamilj kommit på att de ska anordna en fest till mig också. Det första som slog mig var "Vad i alla världens dagar har man på sig på sin egen fest där man inte känner en kotte?!" och framför allt "vad ska man inleda med?" - "Hej välkommen till min fest, jag heter Caroline och jag känner inte dig det minsta men där borta har du chips"

Okej, jag kanske inte kommer att säga just det där men ändå, sjukt lustig situation.


Visste ni att de har ändrat färg på dollar sedlarna? eller vissa tydligen. Jag hade lagt mina dollar på fönsterbrädan utan att att tänka mer på saken och nu när jag skulle lägga ner dem i min plånbok så insåg jag att typ entredjedel var rosa men de andra var gröna, jag förbarmade mig själv och tyckte att jag var korkade som hade låtit mina dollarsedlar bli sol blekta. Så jag skickade mamma till banken för att växla mina fula rosa sedlar till gröna fina men det visade sig att deras sedlar såg likadana ut, alltså någon gubbe i USA har kommit på att vissa sedlar tydligen ska vara rosa och andra gröna. Ganska fånigt om jag får säga det själv men amerikanare ni vet, vad kan man vänta sig?Bethany joy lenz - Elsewhere

Oh my!

Nu har jag börjat packa. När jag enbart hade lagt ner alla mina kläder så vips(!) vägde min väska 20 kg! Så nu har jag måstat dumpa massor med finfina kläder för att få plats med allt. Min väska får dessutom inte väga mer än 22 kg och med tanke på att jag ska spendera 3 dagar i New York så vill jag inte maxa vikten redan nu, jag vägrar betala övervikt då skippar jag hellre lite kläder.

Min milslånga packlista, enjoy!


 

Baggagelappar
Betyg
Vaccinationskort
Försäkringspapper
Kvitton på resväskor
Värdfamiljens address + telefonnr
RC och IEC’s address + telefonnr
Fickpengar
Växelpengar
ISE-handboken
Adressbok
Anteckningsbok
Badkläder
Balsam
Byxor
Deodorant
Fickspegel
Finskor
Träningsshorts 
Sverigetröja 
Dator
Kokbok
Ordbok
Gymnastikskor
Handduk 
Huvudvärkstabletter
Hudlotion
Borste
Kamera
Pennfack
Miniräknare
Långärmad tröja
Necessär
Presenter till värdfamiljen
Pass
Pengar
Pincett
Plåster
Rakblad
Rakhyvel
Sax
Schampo + balsam
Shorts
Strumpor 
Solglasögon
Solskyddskräm
Kortlek
Tandborste
Tandkräm
Telefonnummer till Ica-banken om problem uppstår eller om du måste spärra ditt kort
T-shirts 
Tvål
Underkläder 
Vinterkläder 
Vaccinationsbok
Regnjacka
Visum
Våtservetter
Öronproppar
Ansiktscreme
Bomullspads
Flip-flop
Smink
Godis
Hårborste
Hårnålar
Hårsnoddar
Hårspray
Jeans
Kofta 
Linnen 
Liten handduk
Lypsyl
Make up remover
Mobil
Mobilladdare
Ipod
Parfym
Plattång
Plånbok
Smycken
Tidningar
Tjocktröjor 
Pyjamas
Foton på familj och vänner
Armbandsur
Svensk musik
Kalender
Adepter
Losec
Lactos tabletter
Skavsårsplåster
Usb-minne
Dl-mått
Receptbok
Anteckningsbok
Kopior av värdehandlingar
Golf bevis
Dykar bevis

 


Kate Voegele - I won't disagree

Det är verkligen mer än vad man tror som ska ordnas inför ett år i USA, bara alla miljontals (knappt en överdrift!) papper som jag ska ta med mig eller signera är nog svåra att hålla reda på! Sedan är det ju min "lilla" packning som är en verklig utmaning, finns det något som man inte vill ta med sig då man ska vara borta i ett helt år?

Jag lyckades göra klart så gott som alla inköp igår på stan, förutom lite (mycket) svenskt godis som jag känner att jag måste ta med mig.

Det är som lite sorgligt för nu är jag i de stadiet då jag måste börja säga "Hej då" till nära & kära, konstigt nog har jag inte blivit så sentimental ännu...Det kommer förmodligen då jag står på flygplatsen och vinkar av mina föräldrar. Men så fort jag har klivit igenom den där säkerhetskontrollen så ska jag vara stark, jag tänker inte låta mitt år i USA gå ut på att längta hem.


Min värdfamilj
Agustana - Boston

Vad har jag gett mig in på?


Jag vill passa på att tacka Emelie för hennes hjälteinsats med min blogg, stor applåd!
Veronica Maggio - 17 år

Hejsan, mitt första inlägg i min blogg där det är tänkt att ni ska få chansen att följa med mig på mina utmaningar och närmast har vi USA (3 dagar kvar!).

Lite snabb fakta om mitt kommande år; Jag ska alltså vara utbytesstudent i ett år i USA, Indiana. Programmet som jag reser med går i Sverige under namnet Explorica, det är en liten organisation som koncentrerar sig mycket på att värdfamiljen verkligen ska ha ett genuint intresse av att ta emot en utbytesstudent. Därav så får ingen värdfamilj någon kompensation för att ta emot en stackars liten utbytesstudent.

Uppläget med resan är att när en grupp studenter anlänt till USA från Sverige så bor vi först på hotell tre dagar i New York, för att knyta kontakter och då kanske lära känna någon som man kontakta om man har problem eller undrar om något eftersom den personen kan befinna sig i samma situation. Efter New York reser var och en själva ut till sina värdfamiljer i olika delstater.

Jag ska som sagt bo i Indiana eller rättare sagt Anderson, det är en stad som har ungefär 60,000 invånare men det är väldigt nära till den stora staden Indianapolis (Även Chicago är nära). Jag ska bo hos en ung familj, där frun (Karie) i huset är 27 och mannen (Josh) är 29 + att de har en liten dotter (Karis) på 1 år. De verkar hur mysiga och trevliga som helst!

Skolan jag ska gå på är verkligen en stereotyp när det gäller amerikanska skolor, det ser ut som om det är taget ur en hihg school film(!) Vilket känns grymt kul för det är ju precis de som jag vill uppleva.


Nu har du fått lite snabb fakta om vad som komma skall, så slipper du ha massor med frågetecken.(Hoppas att du tog tillfälle i akt att lyssna på den låten jag föreslog)

(Jag lovar, nästa inlägg ska inte vara så här fakta baserat...andas ut)
 

RSS 2.0