Nada surf- I like what you say

Skolan rullar på här i Clara city, vissa klasser svårare än andra ex. Law och Business...SJUKT svåra klasser. Men jag ska nog lyckas ta mig igenom det ändå :)


Idag så fick jag ett paket från min familj. Gjorde mig grymt glad :) Jag fick tofflor, tjocksockar, choklad, Wasa Knäck, Kalle Anka, En mjuk och fin tröja, filmen mamma mia =)

Tack så mycket!

För övrigt så kan jag berätta att min fula fisk är fortfarande vid liv, jag rengjorde till och med hans lilla pool, glasskål grej igår. Okej, vi kanske på ett sätt är sjukt less på den där svarta guldfisken men det vore ju faktiskt inhumant att ta död på stackaren...Han för helt enkelt dö av sig själv....Om han bara kunde skynda sig lite....
Jisses alla är verkligen besatta av Prom (balen) här. Jag hade flera som gick upp till idag och sa att jag måste fixa dejt nu i veckan, jag bara gapade och sa att "det är ju inte förrän i maj?". Dålig ursäkt tydligen så nu måste jag få någon kille att fråga mig till balen...inte det lättaste med tanke på att jag inte riktigt känner någon...jaja det löser sig..annars får jag väl ta min guldfisk till balen.

Igår så tänkte jag att "Vad bra det vore om jag kunde börja komma i form nu så här mot våren" så jag såg helt enkelt till att jag fick åka till ett gym. Underbart tänkte jag. Wow amerikanare är till och med lata på gymmet! Själv så åkte jag dit med mindre charmiga träningskläder och en slarvig knut på huvudet. och sprang mig svettig i en timme. Men 90 % av de som var på gymmet bar jeans en fin t-shirt eller tröja och gick lite på löpbandet och gick snabbt igenom lite styrketräning (enbart ett sett) på en kvart och sedan tog de bara på sina jackor och traskade ut för att köpa en pizza eftersom de faktiskt hade "tränat"...Okej det sist nämnda vet jag inte  men känslan var den att bara i och med att man sätter sin fot inne på gymmet så tror de att de kommer att gå ner i vikt. Amerikanare måste vara oerhört naiva, omedvetna eller helt enkelt inte helt smarta när det kommer till träning.

jag har träningsvärk....Jag vaggar mig fram som en cowboy... underbart!Oh well

Mankato

Nu är jag hemma igen efter att ha spenderat 3 dagar och 2 nätter i Mankato. Det var egentligen ett läger för alla EF studenter här i Minnesota och Idaho men jag hakade som på trots att jag reser med Explorica. Det var ca 80 studenter där och det bästa av allt var att ca 5 st var svenskar + en hel del norskar, helt underbart! Det är lite knasigt att trots att jag aldrig har sett de där människorna förut så blev vi bara efter några minuter galet tajta som om vi hade känt varandra i en evighet. Det var hur som helst jätte kul och annorlunda att få snacka svenska. Jag var liksom helt förvirrad, jag pratade engelska med svenskarna och svenska med de engelsk talande människorna.

Jag insåg även att norska är ett sjukt roligt språk. Vi svenskar kunde bara inte sluta härma dem. Det var som sagt riktigt skönt att få snacka svenska och prata om olika erfarenheter osv. Det visade sig även att en hel del av de svenska/ norska utbytesstudenterna bor i min närhet så vi bestämde att vi snart ska träffas igen.

Det var alltså en jätte lyckad helg.

Bilderna får tala för resten.

En härlig blandning av olika nationaliteter; Sverige New Zeeland, Norge, Tyskland

Mindre charmiga magdansöserDe hade inte ens något skydd för att förhindra att man kunde falla ner!
Höjd rädda Caroline gillade inte det alls!


När vi tyckte det var för kallt för att gå...

Järngänget

Vi träffade den nya chefen för hela EF och han råkade var en svensk. Sjukt kul...Jag nämnde dock inte att jag inte reste med Ef... Av någon anledning kändes det som om han var en kändis... 


En kväll så var det "talang show" så vi svenskar sjöng vår nationalsång men då efter att vi är klara så kommer norskarna och vill vara lika coola som oss så de sjunger deras nationalsång. Vilka härmapor!

Sedan när jag väl var hemma igår var jag mer än trött eftersom jag enbart hade sovit några få lätträknade timmar. Men då ringde de som har hästarna som jag rider och frågade om jag inte ville rida, efter att ha funderat i ca 0,5 sekunder så sa jag självklart JA.

Jag Älskar min familjFROM HERE TO ETERNITY

Ser ni likheten?Don't hate me cause i'm beautiful


Choklad
Oj, så tiden rullar på snabbt. jag har det faktiskt riktigt kul här! Jag läser bara roliga och intressant ämnen jag valde Law (lagar), Senior Strategies (en klass som bara sista års elever kan ta), Foods (matlagning), Choir (kör), Psychology (psykologi), Business management (marknadsföring), Adv. Phy (avancerad idrott för sista års elever)

Skolan är kul med många nya vänner och andra aktiviteter att roa sig med, "I'm stayin bussy"
 

Åh, jag har glömt att berätta...Imorgon åker jag iväg på en liten skidresa över helgen det kommer att bli jätte kul :) Det är inte riktigt samma sak när jag inte har varken Linn eller Caroline med mig men jag ska nog lyckas åka lite snowboard iaf.

För övrigt så finns det en norsk utbytesstudent här på min skola, så jag stegade upp till honom och frågade om han skulle förstå mig om jag pratade svenska med honom, han sa att det skulle han..Så jag frågade lite misstänksamt på svenska "fattar du vad jag säger nu?" Han bara skrattade och sa att det gjorde han. Jag blev så upphetsad att jag inte visst vilket språk jag skulle prata. Det kändes så sjukt, jag har inte pratat svenska med någon i person på flera månader okej, visst jag har pratat via internet och telefon men det är inte riktigt samma sak. Det kändes hur som helst jätte knäppt men också sjukt kul :)


En sak som är en liten rolig skillnad och likhet mellan Indiana och Minnesota är att i Indiana så började alla så fort de såg mig sjunga Outkast sång - Roses, vilket är en hip hop sång om en tjej som heter Caroline men här ute i ingenstans börjar alla sjunga "Oh sweet Caroline" så fort de ser mig.... Det är något men amerikanare och sjunga när de ser mig antar jag..


På tal om Indiana... En sak av de många sakerna som jag lärde mig av att bo där är verkligen som Grynet skulle ha sagt "Ta ingen skit" Jag har aldrig varit den kaxiga tjejen som kan säga precis det hon vill om allt och alla. Visserligen är jag inte på den nivån men efter att ha bott på ett ställa där 90% var mörkhyade och hade alla tjejer hade en attityd som hette duga, jag var nästan rädd för vissa tjejer! De kunde garanterat säga tusen meningar innan jag ens kunde fundera ut en mening att ge respons med. Men jag har faktiskt fått med mig lite av det där, inte att vara taskig och kaxigt verbal. Mer bara att inte "ta någon skit". Numera så kommer jag att säga vad jag tycker och om jag tycker det är fel.
Här kan ni själva höra den stora skillnaden mellan de två låtarna;


Alla som vill skicka choklad eller annat till mig är välkomna att skicka det till

 Caroline Jonsson
 5081 SE 140th AV. 
Clara city MN 56 222 
USA

(Mamma känn dig uppmanad)

She's a maniac

Brrrr!


Okej, igår så bestämde lilla Caroline sig för att hon skulle gå ut och ta en promenad, termometern visade trots allt bara -2 celsius så jag gick ut med ett muntert leende...Tills jag insåg att Minnesota är platt och eftersom att det inte finns några hus eller träd som stoppar vinden så kan jag meddela att det blåste så hårt att jag trodde att mina fötter skulle lyfta från marken och det kändes som att det var -50 i blåsten! Wow. När jag väl var hemma och kikade på min telefon hade jag fått flera liknande sms "Are u crazy!!?", "Is it cold!?!" osv...Tydligen så hade det spridit sig att någon galen flicka var ute i kylan alldeles själv, japp det var jag.

Idag så tänkte jag men varför inte ta en liten promenad idag också, det känns ju som skönt att röra på sig lite.... Efter att fler bilar hade stannat eller saktat in sjukt mycket för att fråga om jag "behövde hjälp" så insåg jag att det är för kallt för att ta en spontan promenad... 
Underbart

Jag kommer alltid att vara en liten hästtjej

Ted gärdestad - Vilken vacker dag

Igår hade jag en kul och avslappnad fredags kväll. 


Min vän Chelsey hämtade upp mig vid 9 tiden och åkte in till Willmar och åt en god middag på restaurangen Applebees. När vi var klara och hade fått våra små lådor att lägga all den maten som vi inte kunde äta upp så anlände passande nog den kille som komplicerat nog Chelsey är hopplöst kär i och som självklart irriterande nog tycker om mig. Hur som helst så när jag tar upp mitt kort och säger att jag kan betala så skjuter han snabbt in att han kan betala om vi vill. Jag måste erkänna att jag älskar att Amerika fortfarande har kvar det där med att män ska vara en gentleman hela tiden, så den stackars pojken som inte ens åt någonting betalade hela våran dyra middag....Men jag klagar inte...

Efter det så visste vi inte vad vi skulle hitta på så vi åkte spontant till stadens köpcenter och vandrade omkring (12 på natten)...När vi sedan bestämde oss för att åka hem så kläcker lilla Caroline ur säg "Vi borde köpa en guldfisk eller någonting" Chelsey utbrister "JA! De säljer fiskar här"

Jahapp...Nu är jag alltså fisk ägare...Min fisk heter Darren Bryan döpt efter en av pojkarna som var med och inhandlade fisken (han var mindre glad över mitt välvalda namn på fisken) och Bryan var den man som jobbade där. Jag gjorde ett mycket bra val då jag skulle välja ut mitt lilla kärleksbarn...Han är helt enkelt den fulast guldfisk jag någonsin sett, han är svart och har enorma kinder...det ser ut som att han håller på att sprängas eller eventuellt är extremt trött och har påsar under ögonen...... Vad ska jag ta mig till med en fisk?
Idag så ska jag ut och rida och sedan ska jag ut (igen) och 
fira en tjej som heter Danielle då hon fyller 18 år idag. Roligt roligt!Älskar er!
Vinnaren

Då var min tävling avslutad. 
Jag kan börja med att berätta att det
 inte var någon som prickade rätt men tävlingen gällde den som var närmast.Som kallast har det varit här i minnesota, clara city -40 grader! och när det är så kallt så kan jag också berätta att celsius och fahrenheit är det samma. Så vinnaren av min lilla tävling är Frida Wikner som gissade på -38 grader. Hon hade även rätt då hon sa att allting verkar vara så extremt här i USA. I veckan har vi som sagt haft det sjukt kallt men nu i helgen så har vi plusgrader. Märkligt faktiskt.Sedan kan jag också berätta att bilden inte var på mig, haha det är en helt vanlig google bild och när jag nu har tittat närmare på saken så är bilden tagen i Sibiren. Att inte äns min käre far kunde se att det var sin egna dotter är ju pinsamt, skärpning! Haha


Nej nu var den första tävlingen slutförd och Frida kommer att få sitt pris då jag är hemma igen (i juni) och tills dess får ni helt enkelt hålla utkik efter fler tävlingar med amerikanska priser.


 

TÄVLING!Okej eftersom att det nu verkar som att många är nyfikna på hur kallt det faktiskt är här, så tänkte jag att vi skulle ha en liten tävling ni får alltså gissa hur kallt det är och den som är närmast kommer att vinna en äkta amerikansk souvenir, jag funderar på en äkta amerikansk flagga men jag vet inte hur dyra de är ännu. Men det kommer att vara ett fint pris!


Priset kommer att bli utdelat då jag kommer hem....Min familj och Linn får inte vara med och gissa eftersom de redan vet..Eh och den temperatur som gäller är det kyligaste det har varit här i veckan. Varje deltagare får gissa två gånger i då två olika kommentarer. Gissa på nu.

På lördag utser jag vinnaren.
Lycka till!

Veronica Maggio - Aldrig nöjd

KALLT!Har varit en helt okej dag idag, ganska slappt och skönt. I morgon så verkar det som om vi kommer att börja skolan 2 timmar senare än vanligt eftersom att det kommer att bli sjukt kallt här nu. Vilket jag tack och tar emot med öppen famn. Jag hade det till och med så slappt idag att jag bestämde mig för att skriva ner mina mål den närmsta tiden, ganska intressant faktiskt. Det rekommenderar jag att alla gör oavsett vilken ålder ni är i, man kan alltid behöva påminna sig själv om vad man egentligen vill med livet och vad man  bör och vill prioritera. Tro nu inte att mitt liv här alltid kommer att vara så här slappt, jag sitter bara ut den här veckan eftersom att alla lärare har slutprov i alla ämnen innan de ska börja med nya avsnitt. Så nästa vecka börjar allvaret.I morgon väntar en ny dag med nya möjligheter!

(eftersom jag har fått önskemål om video blogg så tänkte 
jag fixa en åt er i en snar framtid så ni som längtar efter min röst kan få höra min ljuva stämma igen...)

The cranberries - When you're gone

Ingen skola idag, pga av kallt väderJag gillar verkligen den här grejen med att vi inte har någon skola då det är kallt, isigt, snöoväder ute. Jag tänker inte berätta hur kallt det faktiskt är här för då kommer ni bara att bli skadeglada, så låt oss bara säga att det är kallt nog för att ställa in skolan här i USA. Nog för att jag gick upp hur som helst på morgonen men jag fick slappa resten av dagen och vet ni vad jag gjorde idag? - Jo jag strök alla mina skjortor, helt själv. Mamma är nog stolt över mig nu(!) Saken är den att det är endast 2:a gången jag ger mig på att stryka mina skjortor sedan jag har varit här i u.s och första gången var hos min välkomstfamilj och min värdpappa tyckte jag såg så hjälplös ut att han bestämde sig för att stryka alla fröken Carolines skjortor åt henne (mamma är nog mindre stolt över de) Väldigt snällt av honom tycker jag.

Hur som helst så har jag kommit fram till att min  blivande man måste helt enkelt kunna stryka skjortor för det är inget jag gärna tänker ägna min tid åt, speciellt inte när det tar mig 20 minuter per skjorta. För övrigt har jag också tänkt på att min blivande man skulle helst kunna få vara en utomordentlig kock, städare, tekniker och "allmänvetare" (.....Nee...Jag kommer nog att förbli ogift.)

I morgon är det säkerligen skola så då måste jag kravla mig upp ur sängen och sätta mig på den där gula bussen med massa småungar...Jag är ju självklart den ända "senior" som åker buss eftersom alla andra kör sina egna bilar, lite förnedrande men vad gör man det är bara att bita ihop och le. Sedan så får jag mata mig igenom de sista dagarna den här veckan innan det är lov igen, skönt att det är en kort vecka för mig i veckan iaf.
Älskar er


Soulmate - Natasha Bedinfield

wow här är det snö storm, alltså ingen skola..wohoo, vi vet i Usa så har de "snow days" inräknade i sitt schema så några dagar varje år när det är dåligt väder så behöver vi inte gå till skolan.
Ibland undrar jag varför jag utsätter mig för vissa ämnen(?) I min förra skola så valde jag att gymma varje dag med ett gäng hormonfyllda pojkar. Och nu så valde jag att ha avancerad idrott, haha förra veckan så hade vi basketboll varje dag... inte min sport.. Haha det värsta är att jag är så dålig att alla behandlar mig som ett litet barn det är liksom då jag väl lyckas skjuta den där bollen i den där ringen som hänger irriterande högt upp på väggen så får jag liksom applåder och sympatiserande "men vad bra Caroline" "mycket bra Caroline" Fast egentligen tycker dom att jag är sop kass och när jag väl gör en poäng så tänker de "men yes efter alla gånger jag har passat den där blonda lilla utbytesstudenten så gör hon äntligen en poäng" Men men man kan inte vara bäst på allt! Hahaha jag har kul ändå.

Jag kan även berätta att jag numera inte har något privatliv...alls... Till och med när jag är inne i badrummet så står min värdsyster som är adopterad från kina utanför och knackar och frågar vad jag gör, om hon kan få komma in, varför jag duschar osv... Det värsta är att föräldrarna är typ likadana haha. Det frågar mig efter att jag har duschat hur det var och typ vilken duschstråle jag använde, vilket shampoo jag använde...Helt sjukt tycker jag personligen.För övrigt så tycker jag att ABBA är underskattade, många härliga låtar där :)
Nog för att jag just nu är mer än tacksam över att jag tog med mig musik som Veronica Maggio och Håkan Hellström, det känns så väldigt svenskt och bra.jag erkänner...

Stundens ögonblick har kommit...Okej, jag trivs (wohoo fyrverkerier) eller för att vara precis, familjen är precis som jag trodde och är min motsatts... Jag behöver nog inte fördjupa mig i ämnet. Men annars så är det bra. Jag har hittat underbara vänner att umgås med.


Idag så var jag faktiskt och red! Grymt kul! Efter att jag hade tjatat och tjatat på den här familjen så övertalade jag dem att ringa sina vänner och fråga om de kunde behöva någon hjälp med sina hästar. Så jag åkte ut dit förra veckan bara för att presentera mig och nu idag så åkte jag ut dit i full mundering. Allt är helt nytt för mig trots att jag har ridit i fler år för nu är det blå jeans, cowboy boots, ingen hjälm, western sadel & träns som gäller inget tjafs med att rida hästen samlad och "på tygeln" här inte. Haha hur som helst så har de 3 unga hästar och en äldre herre som bara njuter av sina sista dagar där. Jag fick ansvaret för en häst vid namn Danny och jag kan meddela att västern ridning är väldigt annorlunda från engelsk ridstil till och med att sadla hästen är helt nytt. Så när jag väl var uppe på den stora quarter hästen så fick jag känna av hur det är att "styra" hästen genom att bara använda lite tryck på dess hals. Sedan red jag i någon timme. Jätte kul vi var en mycket bra matchning jag & Danny. Hur som helst så blev Brian (ägaren) mycket imponerad av min rid stil och hur jag kunde hantera hästarna så nu vill han att jag ska börja komma till honom och rida hans hästar. Sedan så bjöd hans fru in mig till deras hus för varm choklad... Jag tror de blev lite kära i mig. Nog för att jag anar att det mest är för att deras barn inte bor hemma längre så de tyckte nog att det var kul med en liten tonåring som springer runt på deras gård. Hur som helst så gav de mig riktiga cowboy boots! ni vet sådana bruna smala med klack i läder som man ser på västern filmer och massor med häst tidningar. + att de sa att de mer än gärna kan ta emot mig om jag någonsin skulle vilja sova över där. Och att om det inte vore för att jag nu kom till dem så hade de nog sålt några hästar. Wow jag gjorde verkligen ett bra intryck. Haha


Okej, nog med häst snacket nu. Sedan i kväll så hade jag en tjej kväll med 4 underbara flickor vi gick ut och åt på en fin kinesisk restaurang och sen köpte vi glass och hyrde filmer. Jätte trevligt var det. Känns så sjukt att alla mina kompisar här har egna bilar och kan komma och hämta mig. Jag har hittat några tjejer som jag tror att jag kan komma att bli riktigt nära vän med, vi har till och med pratat om hur sjukt kul vi skulle ha det om jag hade bott hos någon av dem. 


Och på måndag så ska jag och min kompis från i kväll kolla efter bal klänningar (jag är ju nu mera ledig på måndagar)Nej nu måste jag sova

Älskar er!
Matilda. T jag är så glad för din skull nu när ditt liv känns bättre. Jag saknar dig så, men vi får helt enkelt "mötas på mitten" i sommar :)

High school

Jag tänkte nu efter en vecka på min nya skola meddela er att det är riktigt bra är, alla är trevliga och det är en bra stämning både i klasser jag tar och på skolan. Jag har varit på en del basketboll och brottnings matcher nu i veckan och det är mycket high school spirit.


Ni får en bättre uppdatering på lördag 
First day in school

Imorgon är alltså min första dag på Maccray high school..jag ska få ett nytt schema, sporter att delta i, klubbar, vänner och allt vad det är. Ännu en gång.


Alla pratar redan om "prom"/balen här, så idag så har jag kollat i massor med tidningar med temat "bal klänningar" för att se vad jag ska ha på mig. Jösses jag kan inte se mig själv i en balklänning...men det blir nog bra. Känns kul att få fixa med allt...senior pictures, fixa naglar, hår & smink, handla en alldeles för dyr klänning, skor, accessoarer  och fram för allt hitta en dejt att gå med.
Håll tummarna för mig att det här ska bli bra nu!


Älskar er
Monica, jag kan meddela att du är mer en saknad! 
Jag längtar så efter att du ska få fixa mitt hår igen. 
Tro mig det har inte varit någon bra kvalité på mina hårfrisörskor hitintills.

Håkan Hellström- Jag ger dig min morgon

MACCRAY
WOLVERINESDet är min nya skola de...Jag har ingen uppfattning om den är bra eller inte ännu efter som skolan inte har börjat än. Men något som jag vet att jag gillar med den skolan är att de bara har skola fyra dagar i veckan! Alltså tre dagars helg varje vecka, vilken lyx!


Jag har fortfarande inte bestämt mig om vad jag tycker om mitt nya hem men jag överlever...


Jag läste igenom min gamla blogg igår kväll, wow jag har verkligen förändrats. Att läsa igenom mina gamla minnen, problem och roliga stunder fick mina tårar att rinna. Det var på den tiden då jag gick i nian, jag hade min första riktiga kärlek, jag motionerade som en galning(!), jag spenderade så mycket tid som möjligt i stallet, klassresa och skolan var något jag pratade mycket om. Jag tog ställning i allt och skrev tydligt vad jag tyckte om det. Saker och ting har ändrats...
Jag firade nyår på en skola här i Minnesota det var något som de kallar "lock in" alltså massor med ungdomar här ifrån trakterna åkte dit vid nio tiden och sedan får man vara där tills 06.00 nästa morgon, allt för att motverka att ungdomar tar droger på nyår. Det var några band (som jag aldrig har hört talas om) som spelade, uppblåsbara hinderbanor, spel och massa mat. Helt okej.


Jag hatar att jag inte kan prata med mina föräldrar nu när de är i Argentina, jag saknar dem!


Älskar er!

(Av någon anledning så kan jag inte ladda upp bilder)

RSS 2.0