Nella Fantasia (Älskar den låten!)

"för att kunna bygga och behålla en god självkänsla måste vi ta ansvar för hur vi lever våra liv"
.
.
.
Livet känns så ofta orättvist, eller hur?
Men behöver det vara det egentligen?  Vi lever ju trots allt våra egna liv och vi utformar våra liv genom de handlingar och beslut vi gör. Det är aldrig försent att ta på sig sina "positiva glasögon" och styra sitt liv i den riktining med helst önskar.
.
.
.
Dagens tankar från Parisflickan;
Varför har de ens trafikljus i det här landet då majoriteten ändå kör ständigt mot rött och alla gåendes ändå går mot "röd gubbe?". Här är det aldrig säkert att korsa en gata minsann.
.
.
.
Jag har köpt en ny klocka föresten...Ett typiskt impulsinköp av mig :)
Egentligen var jag sugen på en klocka från mango men eftersom personalen var så otrevliga (har ni läst tidigare inlägg vet ni att jag har svårt för otrevlig personal) så gick jag med bestämda steg ut med tankar som att "där blev de minsann av med en kund!" och gick in i närmsta klockaffär och köpte den här Guess klockan istället. Visserligen alltså ett impulsköp men jag känner mig väldigt nöjd ändå.
.
.
.
bild från min helg

Give me a reason to fall for you

Min städerska städade mitt rum idag!
Åh, vad nöjd jag är. Hon låg nämligen på minus hos mig ett tag eftersom hon en dag hade 1. Tagit mitt toalettpapper (ve å fasa) 2. Inte städat någonting. Så jag var lite bitter eftersom jag tycker att det är jätte pinsamt att fråga om toalettpapper. Men idag när jag kom hem från skolan var det bäddat (jag hade bäddat men kanske inte så fint bara..), tömt papperskorgen, städat, dammtorkat och nybäddat. Hon ligger alltså på pluspoäng nu.
.
.
.
Ursch, jag har så mycket plugg att göra jag... men det är så härligt att vara i Paris att jag kan ta den smällen. Det är liksom fortfarande t-shirt väder och när jag ska plugga så gör jag bara så att jag går i någon riktning tills jag hittar ett café och sätter mig där och njuter av en "café cream" samtidigt som jag pluggar eller som jag gjorde igår då jag och Stella åkte till La Defense och pluggade. La Defense är den platsen i Paris där man kan se Eiffeltornet & triumfbågen samtidigt som man är vid den nya triumfbågen. Det är väldigt vackert och rogivande, helt perfekt!
.
.
.
I Fredags så såg jag och några vänner på en fransk bio...Mycket intressant, speciellt då man kommer till avsnitt i filmen då alla fransmän i salongen kiknar av skratt och vi bara ser ut som frågetecken.
.
.
.
Nä, jag är här för att lära så det är okej att vara förvirrad i början.
.
.
.
Ciao
.
.
.

I crack myself up

Paris är underbart, do i need to say anymore?
.
.
.
Det är varmt (t-shirt funkar utmärkt). Dock så är det mycket plugg...Och jag har inte ens börjat *suck* men men det får jag väl gör imorgon dåra...
.
.
Haha, idag så var jag och mina vänner och fikade inne i Paris och eftersom jag alltid får så briljanta idéer så tänkte jag att jag kunde springa hem. Saken är bara att det är väldigt, väldigt långt från där vi fikade och hem... Som pappa alltid säger, jag "ska alltid vara värst" det är som att jag inte tänker igenom mina beslut...alls. Jag har inte sprungit på jag vet inte hur länge men ändå så får jag för mig att springa igenom en storstad och försöka hitta hem i röran. Jag hittade faktiskt hem tillslut, jag är rätt stolt faktiskt! Visserligen var jag extremt förvirrad ett tag men faktumet att jag hittar hem är allt som räknas!
.
Hmm, jag kanske borde göra det fler gånger, bara randomly ta en metro någonstans och sedan försöka hitta hem, lite utmaning och grymt bra sett att försöka träna upp mitt icke befintliga lokalsinne :)
.
.
.
Nej, nu ska jag ta en väl behövlig dusch!
.
.
.
haha en annan sak som var lite rolig igår var att (hoppas att fransmännen inte har upptäckt google translate) min värdbror ar hemma och det visade sig att han jobbar som konstnär så jag frågade om han kunde visa mig lite av hans konst. Det var inte den typ av konst jag hade tänkt mig..det var tavlor med "sträck,sträck, sträck, cirkel, klutt och virvel konst (ni har väl en bild i huvudet av vad för typ av konst jag snackar om?) det var så klockrent för han var verkligen sååå konstnärlig och ville att jag skulle uttrycka vad jag kände inför varje tavla + att han höll ett tal om att det inte finns dålig konst utan att man måste våga ta i uttryck för sina känslor och bla bla eftersom att jag sa att jag kunde tycka att det var kul att måla ibland men bara på skoj och att jag inte direkt hade någon talang i konst. Situationen var bara sjukt bisarr.

Älskade mamma

Jag älskar verkligen när min underbara mamma skickar sms eller mail
sent på kvällen utan glasögon, det kan bara bli klockrent!
.
.
.
lyck till imorron
Du får väl köpa dej en frank klocka
mvh
mamma

Tack, nu känner jag mig gladare!
.
.


Min mamma gör verkligen min dag!

.
.
.
.
.
"Voici les lettres adressées à Dieu par un enfant de dix ans. Elles ont été retrouvées par Mamie Rose, la dame rose qui vient lui rendre visite à l'hôpital pour enfants. Elles décrivent douze jours de la vie d'oscar, douze jours cocasses et poétiques douze jours pleins de personnages drôles et émouvants."
.
.
Så rolig läsning har jag...

Les verbes réguliers

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta inför mitt franska prov i morgon...
Haha, det kommer gå åt skogen som man säger... Oj oj oj!
.
.
.
Jag shoppade lite idag för övrigt. Jag har kommit fram till att det här med köer är något som går helt ofattbart långsamt i det här landet! Det är som om de älskar att köa! Och som otålig svensk gör detta mig verkligen galen, jag är inte en tjej med tålamod utan jag blir faktiskt så irriterad av dessa långa och långsamma köer att jag efter ha provat mina kläder tycker att kön är för lång så ger jag helt enkelt kläderna jag tänkte köpa i ren protest till personalen och går där ifrån. Lite hårt kanske men jag tänker inte spendera mer tid till att köa än prova & hitta klädesplagg. Det ska vara något extraordinärt innan jag köar i franska köer kan jag lova.
.
.
.
På tal om ingenting så vad är oddsen (?) att båda de klockor jag tog med mig till Paris har stannat?! Hur ofta händer det liksom att ens klocka i över huvudtaget stannar? Pricken över i:t är att alla klockaffärer vägrar byta batteriet på mina klockor då det "tydligen" är något annat slags batteri... *Suck*
.
.
.
Haha, kommer ni ihåg de där cowboy skorna jag hade när jag red i USA? Och jag fick kommentarer som skrattade åt mig och mina skor! Haha det är sååå inne här, "alla" går runt med boots.
Hahaha jag skulle tagit hem dem!
.
.
.
.
Så vill ni se lite från dagens shopping?
-Klart att ni inte vill! =)
.
.
Tunika/Klänning
.
.
T-shirt som jag kommer ha som klänning med Eiffeltornet tryck
.
.
Stövlar
.
Tunika/klänning från Mango
.
.
.
.
"först  skapar vi våra vanor, sedan skapar vanorna oss"

Walk of shame

Trötta?, et moi aussi..
.
.
.
Igår så var vi ett gäng hos Johan och åt middag och hade det väldigt trevligt, vi gick även ut på en av Paris många klubbar =) Jag tog massor med bilder men som sagt internet är oerhört segt så det tar liiite för länge att ladda upp bilder känner jag.
.
.
.
.
.
.
Nu ser det ut så här hos mig..
Fågelfrön och franska grammatik...Jippie

En dag i Paris

Ja, jag har alltså som ni har märkt varit ganska dålig på att visa er bilder/ta bilder här i Paris så jag lät helt enkelt min kamera följa med mig en dag så ni kan få se hur det ser ut här i huvudstaden av mode.
.
.
.
zzZzZZz...Shchsss vi snoozar liiiite till
.
Good Morning sunshine!
.
.
Klädval, egentligen för påfrestande att fundera på klädsel
typ 06.15 på morgonen men what to do..
.
.
Kitchen
.
.
Här bor jag!
.
.
Kaffe, kaffe, kaffe!
.
.
Min skola
.
.
Min skola
.
.
.
.
Egentligen hade jag massor med bilder men det är så segt att ladda upp att jag inte orkar mer men i får en liten inblick iaf :)

Spending all your money, ain't it funny how time goes by?

She's leaving for no reason and you are wondering why?
.
Do you wonder where it starts, where it ends?
.
For leaving town alive..
.
.
.
.
Åh vad det är skönt att ha nytvättade kläder!
Ni som fortfarande har andra som gör eran tvätt kan skatta er lyckliga för det är mer jobb än vad man tror, speciellt här då man måste sätta upp en liten hängare i badkaret och där hänga upp kläderna så de kan torka. Men nu har jag äntligen rena strumpor igen! =)
.
På tal om vuxenpoäng!
.
Jag har samlat på mig så många poäng på senaste tiden att jag nästa blir orolig.
.
1. Körkort (har inget på frankrike att göra men ändå!)
.
2. När jag lägger in nya telefon nummer i mobil lägger jag in för och efternamn
.
3. Jag tvättar själv
.
4. Viker min tvätt(!)
.
5. Bäddar min säng varje morgon (har aldrig hänt förut i hela mitt liv!)
.
6. Viker ihop kläderna när jag har använd dem och lägger tillbaka dem i garderoben, låter de alltså inte ligga kvar på golvet.
.
7. Kliver upp 15 minuter tidigare på morgonen så jag har tid att gå på ett Cafe och dricka kaffe
.
8. Har mitt smink organiserat och allt ligger i lådorna.
.
9. Jag gör mina matte läxor frivilligt
.
10. Jag diskar efter mig
.
ja listan bara fortsätter!
.
Men det är lite roligt just det där att jag kliver upp tidigt på morgonen för att ta en kaffe. Det roliga är nämligen att här i Frankrike så ställer man sig på morgonen vid baren (som om man ska beställa in en öl eller något) och dricker sitt kaffe, alltså alla står med armbågarna på bardisken och kaffe i andra handen + att de dricker vatten i vinglas till det här också. Väldigt rolig syn + att en gubbe faktiskt kom in 07.00 på morgonen och beställde in en öl istället för en kaffe. Ingen reagerade men det ger mig som svensk helt andra vibbar än om man tar en kaffe iaf..
.
.
.
"Allt skapas två gånger, först i fantasin och sedan i verkligheten"

Omvänd psykologi; om jag försöker gå vilse kanske jag hittar?

Japp, jag går vilse hela tiden. Minst en gång om dagen faktiskt...Men jag har alltid hittat hem tillslut ändå :)
Det är ingen enkel lek att försöka hitta de man ska ha i en fransk affär kan jag lova! De översätter inte ett enda ord, så man går runt och gissar att man köper rätt sak liksom...Sjukt roligt.
Jag har massor med läxor som jag inte har någon lust att göra...yes.
men för att vara positiva så tycker jag att vi gör så här;
Att idag så ska du tänka på en situation som du tycker är obehaglig och se framför dig hur du klarar
av den galant.
Så idag när jag gick och funderade som jag gör som mest och bäst så tänkte jag för mig själv "vad behövs för att lyckas?"
Jag kom fram till att,
För att nå sina ambitioner behöver man
1. Våga se möjligheterna!
2. Ha disciplin i det du gör och ge inte upp!
3. Våga ta risker, alla risker är inte bra men ofta kan det var just den där risken som leder till framgång.
Om alla skulle följa de här stegen så skulle nog många fler uppnå sina mål & drömmar tror jag :)

My new BFF

Alkohol gel!
Det rycktas om att svininfluensan nu har smittat tre fall på samma skola som jag går på,
det rycktas även att efter att 5 personer är smittade så stängs skolan ner?!
Hur ska detta gå?

There is nothing that can hold you back

"syftet med livet är ett liv med syfte"
Ganska intressant egentligen...Vad lever vi för? Vad lever du för?
Vad är meningen att kämpa vidare? Kärlek? En högre makt? En lust att lyckas med en karriär? Eller är vi för rädda för att fundera på vad vi lever för i skräck att inte hitta något?
Jag har självklart inga svar men tankegången är väldigt intressant tycker jag och hur vi alla miljoner individer på jorden har olika anledningar och funktioner att leva för. Hur vi alla är i så olika situationer och sammanhang...
Vi kan även tänka oss en annan frågeställning
"Om vi är vad vi har, och vad vi är har gått förlorat, Vilka är vi då?"
Är vi det vi har? Har som i materialistiska saker eller har som personligheter? Vad har vi att erbjuda resten av världen? Vad kan jag Caroline erbjuda för att jag ska få ett syfte, enligt många så har nog alla redan ett syfte...Är det något vi bygger upp själva genom våra många val i våra liv?
Tankar från Paris flickan

Ain't it funny how the time goes by?

Puss på er bloggen! ni är sååå söta nu ska
jag gå och dricka en cola i min rosa mjukis dress
och sedan ska jag nog tugga på ett salladsblad till plugg godis!
Mjaou!
Jag skojjar...(!) I själva verket har jag nu avnjutit franskt godis efter att ha pluggat ett tag och nu ska jag gå och
spela tennis med min fina värdfamilj... Fråga mig inte varför jag ger förslag på att gå och spela tennis
när jag vet att jag är väldigt sopig på just tennis..
Förresten så kräver nog mitt inledande skämt att man läser andra bloggar..
om inte, så kan ni ignorera det...
Spending all your money
Ain’t it funny how the time goes by?
First you start believing
Then you’re leaving for no reason
And you’re wondering why
So till the morning breaks
Go and make your mistakes
Don’t be surprised if your head hurts
Life is for the living, the forgiven and for leaving town alive
Watching days and moving on
You wake up every Monday then suddenly it’s Sunday
And the week is gone
do you wonder where she’s from
Where she goes
No one knows
Now and then you wonder
Why you’re spending all your money
Ain’t it funny how she walks on by?
She had you all believing
Now she’s leaving for no reason
And you’re wondering why
do you wonder where she’s from
Where she goes
No one knows
Now and then
Har jag sagt att jag gillar skor? :)
I går så fick jag träffa lite franska ungdomar genom min "syster" det var väldigt
trevligt, fast jag tycker fortfarande att det känns fel att puss någon som du träffar för första gången..
Liksom det där med att presentera sig det är i andra hand, huvudsaken är att man pussas...haha

Fashionable

"Det finns inga lata människor.
Det finns bara människor med kraftlösa målsättningar-
det vill säga målsättningar som inte inspirerar dem."

Just a little bit stronger

Godmorgon
Ännu en dag i Paris att vakna upp till. Det här livet suger verkligen musten ur mig! Allting är så nytt... Om det är till det positiva eller negativa har jag ännu inte bestämt mig för. Men jag får kämpa på som jag alltid har gjort :)
Livet här går som inte att jämföra med det jag tidigare gjort i mitt liv. Men klarar jag ett år här så gör det bara mig ännu starkare.
Det är så komiskt jobbigt med franskan. Min nivå är väl ungefär att jag kan presentera mig själv och var jag bor osv. Men alla i min klass kan dra historien om sina liv..Idag ska vi skriva en uppsats om oss själva + att vi ska börja läsa en roman, hahaha och jag kan inte ens läsa en tidning på franska! Ja det kommer att gå skit dåligt helt enkelt men då kan jag ju bara bli bättre sedan, right?
Mina dagar ser ungefär ut så här;
Gå upp på morgonen med alla dess bestyr, hoppa på en extremt full buss och försöka hoppa av på rätt ställe, hoppa på en ännu mer full buss för att sedan hoppa av vid skolan och gå en promenad på 10 min fram till porten till skolan, lektioner fram till 12.30 lunch, lektioner till 17.00 (vanligast) Antingen gå och dricka en latte med några andra svenskar eller bara åka hem i de trånga bussarna för att plugga fram till halv 8 då jag hjälper till med middagen och sedan äter vi till typ 22.30 och efter det så slocknar jag på två röda när mitt huvud får ta i min sköna kudde.

what to do

Jag är väldigt överväldigad med skolarbete och trött...
Jag hade en långdag idag började 08.00 - 17.00 det tar på + läxor och att man vill vara social med familjen...inte lätt.
Min värdpappa sa att jag var den bästa utbytesstudenten de någonsin haft och att jag var jätte trevlig och snäll. Väldigt kul att höra!
Franskan är så oerhört svår! Alla är så duktiga och stackars jag som inte har läst franska på ett år är verkligen ett stort frågetecken...*suck*
men jag får kämpa vidare.
"Om du gör det du alltid har gjort får du samma resultat som du alltid har fått"

Paris by night

Lite bilder från min helg :)
"Själen bor i våra kroppar. Därför är det viktigt att ta hand också om kroppen.
Vad kan du göra för att ta hand om din kropp idag?"

I wish my smile was ur favorite kind of smile

Salut!
Jag kom precis hem från en promenad här i trakterna och jösses så varmt det är! typ 28 grader varmt (jag vet att ni är avundsjuka ;) ) Jag var borta i helgen så där av inget bloggande..Jag  bodde hos en kompis eftersom min familj var bortrest.
Idag så slutade jag tidigt efter som jag inte har engelska b så jag tog en tunnelbana och följde bara strömmen för att se var den tog mig...härlig känsla. Så jag strosade runt lite sedan åkte jag hem..
Skolan här funkar bra, det är en ovan skolmiljö bara. Jag är liksom van vid att vara i en klass där majoriteten är ganska ointresserade men här(!) så flyger 30 händer upp så fort en lärare ställer minsta lilla fråga och lärarna säger även att de sitter och tar anteckningar om vilka som pratar, vilket är något som är bra för sitt betyg så alla sitter och panik räcker upp handen bara för att få minsta lilla uppmärksamt. Nä, men det är väl bra att människor i ens omgivning är ambitiösa :)
"vi kan bestämma oss för att inte låta vårt liv styras av det som tidigare hänt oss"

oui, oui

Tänkte bara säga att ni där hemma som klagar över era scheman vet inte vad ni snackar om, själv har jag vissa skoldagar som sträcker sig mellan 08.10-19.00, den ni! Franska skolsystemet är inte att leka med!
Min dag började verkligen inte bra... hade egentligen planerat att duscha på morgonen innan jag skulle åka till skolan men där på morgonen när min mobil irriterande piper så var det mycket mer lockande att snooza, jag som många andra ligger halvsovandes och argumenterar med mig själv på morgonen "men jag behöver ändå inte duscha... mitt hår är ju inte sååå smutsigt", "jag hinner ändå" om jag bara struntar i att fixa håret idag så hinner jag" osv. När jag tillslut klev upp fanns det inte mycket tid kvar, så jag fick bara rusa ut och sno åt mig en bit baugett bröd "on the go" så jag sprang längs gatorna med en baugett i ena handen och min väska i andra...Kände mig ganska fransk faktiskt, haha.
När jag lite halv grinig kom fram till skolan så meddelar lärarna (såklart) att nu ska vi ha skolfoto!...Jag var mindre nöjd.
Jaa som ni kanske förstår så kommer mitt år studie-mässigt vara ganska tufft men det överlever jag nog det med.
"När vi tror att vi är tillbaka där vi började har vi tagit stora steg därifrån."

Pari pari

"om vi stärker vår självkänsla blir det inte längre så viktigt att alla ser och uppmärksammar allt vi gör och är. Vi har lärt oss att bekräfta oss själva och det räcker!"
Stämmer rätt bra va? I situationer som jag nu befinner mig i är det lätt att man anstränger så hårt för att vara populär och passa in att man glömmer sig själv, det är inte fel att anpassa sig men det viktigaste är att du kommer ihåg dina värderingar och vem du är och vill bli ihåg kommen som.
Idag har jag sett Eiffeltornet och min skola, den är verkligen jätte stor! Hur många gånger tror ni jag kommer att gå vilse? massor...
Sedan åkte jag och typ 8 av tjejerna från min skola och tog en fika innan vi skildes för att försöka hitta hem på paris alla gator, jag kan stolt säga att jag hittade hem!
I morgon så ska vi till skolan igen och börja våra första franska lektioner, spännande!

RSS 2.0