Svinis

Då var man vaccinerad mot den fruktade svininfluensan också, så nu kan jag börja slicka alla stolpar på tunnelbanan. YES.
Jag måste erkänna att jag saknar mitt Paris och min lilla familj där. Jag har insett att jag mår bra av att flänga runt lite i livet...Vi får väl se hur det bli nästa år men det är rätt så skönt att få börja om på nytt utan att ha fördomar mot varandra eller annat som jag en från sitt förflutna.
För övrigt så har jag gjort en stark insats på pepparkaksburken dvs. inte så många pepparkakor kvar.
Ikväll så ska jag mysa med min familj!
Cya guys

All u need is love!

Just nu så har jag och Odessa kommit hem från en promenad och även jobbet (dvs. pappas kontor). Nu sitter jag och myser i köket med allt jag behöver för att må bra för tillfället!
.
.
.
Öppen brasa, norrmejeriets mjölk och kaffe! mmmm
.
.
.
.
Ikväll så ska jag och fina Caroline ut och roa oss!
.
Jag och Carro för två år sedan!

Vindeln it is

Jag har det sååå mysigt här hemma med massor med god mat,
pepparkakor!!, min gosiga vovve, la familla och vänner.
.
När jag anlände i lördags så var det fullt med snö överallt, nu har
dock det mesta smält bort men det vara väldigt vackert iaf.
Jag njuter av varje sekund här hemma!
.
Tillbaks till verkligheten.
.
P.s mina vänner och familj tycker jag pratar,
som de uttrycker sig liiite "fjolligare"

Suéde

Ibland är det lätt att packaEtt par skor, skolböcker + lite underkläder och min dator.
.
.
.
Den kommer dock vara full på min hemväg (ÖH! jag menar tillbakaväg) eftersom jag ska fylla den med svenska prylar och kläder.
.
.
P.s Hanna ville ha cred för bilderna i mitt förra inlägg så här har du Hanna! :D

trilingual

Jag och min värdmammas konversation här om dagen;
.
.
Jag- là bas une fromagerie à proximité?
.
Hon- Oui, bien sûr. Quel type de fromage que vous devriez acheter?
.
Jag- eh je sais pas..
.
Jag- Asså det är till min mamma så..eh
.
Hon- ???? Pardon????
.
Jag- asså, I mean eh It's for my mom so Im not sure.
.
.
.

Nu börjar det bli rörigt med språk i mitt huvud.... Ojojoj
.
.
.
.
.
.
I morgon så har jag franska prov...Jag vill inte vara den som är den men det ser verkligen(!) inte ljust ut. *suck*
.
.
.
2 Dagar kvar tills jag kommer hem!

Bounce high

Kylan smyger sig in över Paris, brrr
Tur att jag kommer hem på fredag så jag kan hämta en och en annan varm jacka.
.
.
.
Jag kan för första gången i hela mitt liv säga att mitt matte prov gick bra, det är revolutionerande!
.
.
Jag insåg just att jag inte har planerat Halloween!

Nu är det fredagsMYs!

Ja, nu är nog mina vänner på någon häftig inne klubb i Paris. Men inte Caroline, nä jag och min hostmedicin (som innehåller morfin) bestämde oss för att mysa med Gossip Girl istället.
.
.
.
Trots sjukdom har idag varit en bra dag. Vi utforskade även området kring Notre Dame idag (super intressant och vackert!). Jag tog massor med bilder men det kanske jag visar er senare :)
.
.
.
Jag har så förfärligt mycket hår har jag insett! Vad ska man göra av det?
Kanske...
.
??
??
??
.
.
.
Tur att mamma har beställt klipptid...

Host host host

Fy vad jobbigt att vara sjuk...
Vaknade upp och var till och med värre än gårdagen så jag bestämde mig för att stanna hemma. Min värdmamma var gullig nog att köpa hostmedicin till mig, jag vet inte var det är men något starkt är det iaf! Hon sa att jag skulle bli sömnig av den men jag känner att jag nästan blev groggy, haha. Nä men det är skönt för nu försvann det mesta av min hosta =)
.
.
.
Jag måste dock, no matter what gå till skolan imorgon för jag har nämligen matte prov. Inte för att jag älskar matte (snarare tvärtom) men jag vill inte ha massor av ogjorda prov. Lika bra att göra bort det.
.
Idag har jag alltså bara vilat och sett på Gossip Girl. Härligt.
.
.
.
"Du KAN få allt. Men du kan inte få allt på samma gång"
.
Människan är alltid så girig, aldrig nöjda. Vi är alltid så lata som möjligt. Det är lätt att man ibland hellre tar en omväg runt utmaningen än att faktiskt vandra upp för berget. Alla kan lyckas men det tar tid och kraft att nå dit!
.
.
.
Cypern -09

Ritz it up!

Sedan när blev jag den som sitter med skolarbeten klockan 11, samma dag som arbetet ska lämnas in en timme senare? Nu när jag inte har tid att plugga dess för innan i guess. Nå väl det är bara att kämpa på och uppskatta att jag lär mig något (Så sa min sympatiske bror när jag klagade lite).
.
.
.
Åh, jag ser verkligen fram emot svensk mat, familj & vänner + alla mina varma kläder som jag ska ta med mig!
.
.
.
Tänk om jag har svininfluensan?
neee, det är väl bara överdrivet anyways?

underbar känsla..

Ni vet den där känslan då man vaknar upp och tänker att man kan snooza liiite till och sedan när man väl ska gå upp så kollar man på klockan och inser till sina stora förvåning att tiden går lite för snabbt ibland. Det är jag idag...Jag hatar att försova mig men nu finns det verkligen inte en chans att jag ska hinna till skolan. Men jag ska åka in till skolan och sätta mig på närmsta kaffe och plugga tills de öppnar grindarna igen.
.
.
.
Hoppas er dag blir bättre än min!
Ciao

"That is the coolest thing ever"

Kolla på hela klippet! Grymt häftigt!
.
.

En nötpåse och en powernap senare...

Och nu är jag i princip klar med mitt svenska arbete!
Greatness!
.
.
Jag hade egentligen börjat med min uppsats tidigare men när jag läste igenom den så insåg jag att den endast innehöll som Stella skulle ha sagt "Ordbajs" väldigt krystat. Så jag beslutade mig för att vara rationell och radera allt jag skrivit och helt börja om..Bör kanske nämna att arbetet ska vara inne idag kl. 24.00 så lite press att jag skulle lyckas få till det kände jag nog allt. Nu är det bara ett stort samhällsarbete (till i morgon), en franska läxa (till i morgon) och två prov kvar+ att jag ska läsa ut en franska bok och sedan är min inte så slappa vecka över. Sedan är det bara en vecka kvar tills jag kommer hem!!
.
.
.
Jag misstänker att anledningen till min effektivitet idag är för att jag startade min morgon med två koppar kaffe. Är kaffe kick bara psykiskt eller tror ni att man faktiskt blir piggare och mer alert efter en kopp kaffe?
.
.
.
"Låt dig inspireras av andra människors åsikter och tankar, men låt dina beslut vara ett resultat av dina egna slutsatser"
.
.
.
.
.
Jag är faktiskt jätte lycklig över en grej i mitt liv just nu...men jag kan inte säga vad
(Det är nu Linn skulle ha klagat på att jag säger A men inte B)

Another day in paradise

Tänkte börja det här inlägget med en språkkrock. Det är nämligen så att på Facebook så skrev jag in min status som "Dra mig baklänges" det dröjde inte länge innan en amerikansk vän kommenterade "WHAT!? That doesn't make any sense at all!" Jag svarade bara att det gjorde det minsann visst och tyckte att det var fånig t att amerikanarna alltid ska översätta allt jag skriver på face book. Men eftersom jag trots allt blev lite nyfiken på hur Google translate skulle översätta just "Dra mig baklänges" så kollade jag upp det, ja förväntade mig något som "Pull me backwards" Men icket! Inte så konstigt att min vän blev chockad eftersom översättningen blev "Screw me". Detta får mig verkligen att inse att Google translate inte är att lita på. Typiskt eftersom det är det som jag lever på här i landet av förvirrning.
.
.
.
I övrigt så har jag och Stella försökt att plugga idag, gick lite så där kan man väl säga... Men men lite mer är gjort på ett av alla mina arbeten iaf.
.
.
Jag har funderat på en liiiten sak här i livet för övrigt. Nämligen att det är tråkigt hur det är många som klagar över sina liv hela tiden och hur de hela tiden vill göra något annat. Visserligen så är det så att vi människor aldrig är nöjda men man kan väl göra det bästa av situationen? Gå inte runt och va bitter över att du bor ex. i Sverige. Sverige är ju jätte bra! väldigt vackert och fint. Jag är väldigt stolt över att vara svensk och uppmuntrar alltid utlänningar att besöka Sverige och jag erbjuder mig alltid som guide och husrum.
.
Man skapar sitt egna liv. Det är inte så att jag har fått något gratis eller bara leker runt. Jag har faktiskt kämpat och kämpar fortfarande med det jag försöker uppnå i mitt liv. Men det jag har försökt att göra är att ha så roligt som möjligt på vägen dit, jag längtar jätte mycket till studenten och till den dagen då jag äntligen får satsa på det jag verkligen brinner för men nu är det bara att acceptera att jag har två år kvar på gymnasiet så varför inte göra det mer intressant än att bara "mata igenom" skolan.
.
Detta passar inte alla men jag rekommenderar er alla att se möjligheterna istället för begränsningarna!
.
.
.
Gick som sagt lite så där att plugga idag...
.
.
OH NO, min hals gör ont! Jag orkar inte bli sjuk...

go on

Är lite besviken på mig själv eftersom jag har låtit den här dagen passera utan att jag har gjort någonting. Ni vet så där att man helt plötsligt inser att klockan är sent och man har inte ens gjort en sak av allt som man skulle ha gjort? Ja det är jag idag. Hur mycket plugg som helst att göra men ändå sitter jag här *suck*
.
.
.
Igår var nog en av de bästa kvällarna någonsin! Jag var alltså ute med min värdsysters kompisar och vi hade det jätte kul + att det var roligt att lära känna lite fransmän och fransyskor, vilket man inte gör så lätt här faktiskt eftersom vi är på en svensk skola och pratar 90% svenska. Men man kan inte få allt här i livet :)
.
.
.
PÅ tal om liv. Vad tusan ska jag göra av mitt liv nästa år?
Jag känner mig verkligen förvirrad över mitt kommande och sista gymnasieår.
.
.
.
1.Ska jag flytta hem till västerbotten och Umeå efter att jag faktiskt har varit borta i två år?
.
.
.
Pros;
Skulle vara skönt att kunna träffa min familj oftare
.
Kunna köra bil
.
Kunna få stöd och hjälp från mamma & pappa
.
Gosa med Odessa (min hund)
.
Ta studenten i Umeå sägs vara underbart
.
Cons;
.
Umeå känns litet när man har bott i Usa ett år och sedan Paris ett år
.
Alla mina kompisar har tagit studenten och flyttar säkert iväg från mig
.
Jag vet inte var jag skulle bo? Jag har ingen lägenhet och förlåt pappa men jag vill inte bo
hemma i Vindeln och pendla tre timmar om dagen.
.
Svårt att komma in i en klass som har känt varandra i två år.
.
Har jag mycket att komma tillbaka till fortfarande?
.
Jag kan inte läsa mer franska på den nivån jag befinner mig på om jag inte söker in på universitetet
.
.
.
2. Stanna i Paris ett år till
.
Pros;
.
Får en riktigt bra franska
.
Paris är underbart!
.
Hög nivå på majoriteten av undervisningen
.
Cons;
.
Jag vet ännu igen inte var jag skulle bo
.
Jobbigt att bo i en värdfamilj
.
Mycket plugg
.
Kan inte läsa tillräckligt med engelska som jag vill
.
.
.
3. Flytta till Stockholm
.
Pros;
.
Bra udervisning
.
Jag älskar stockholm
.
Jag har någonstans att bo...eh tror jag?
.
Jag har massor med fina vänner där som kommer att ta studenten samtidigt som jag!
.
Ta studenten i Sthlm skulle vara häftigt
.
Närmare hem till Vindeln än vad det är från Paris
.
Jag kan studera vidare på min franska
.
Cons;
.
Måste söka nytt gymnasie
.
Börja om och flytta till ett nytt ställe IGEN
.
Skulle då bo helt själv
.
Svårt att komma in i en klass som har känt varandra i två år.
.
.
.
ÅH! Vad ska jag göra med mitt liv?
Detta är nackdelen med att resa runt så mycket,
man tappar sina rötter och det blir alldeles för lätt att flytta runt.
.
.
Visserligen så har jag insett att min gymnasietid är en väldigt liten del av mitt liv...men ändå...Många jobbiga val har jag framför mig innan jag kommer helskinnad ur detta.
.
Vid jul måste jag bestämma mig...
.
.
Dags att komma hem?

Who am I? Just GUESS

Precis hemkommen från en fika med trevliga människor. Ska nog ta och göra mig i ordning snart för kvällen :)
.
.
Jag har insett att jag har en konstig blogg teknik eftersom jag oftast bloggar som mest när jag inte har så mnga besökare men sedan då jag väl får många besökare så slutar jag skriva för att jag helt plötsligt har många besökare men fortfarande är det ingen som kommenterar, alltså det är ert fel. Hahaha! människor kan verkligen konsten i att hitta ursäkter och skylla ifrån sig!
.
.
Jag orkar inte.. Vi ses

Att vara eller att icke vara

Good Morning Sweden!
Just woke up from sleepin in my lovely bed here in France and now that
i look out the window i find that oh yes indeed it's a beautiful morning.
.
.
.
Idag är det dubbel timme franska och historia som står på schemat sedan måste jag försöka leta fram ett bra ställe med internet att slå mig ner på och plugga i några timmar. Just det i morgon ska ska jag få följa med min franska värdsyster och träffa hennes alla kompisar och sedan leta upp en fashionable clubb att shaka loss lite i. Ska bli riktigt kul att pussa främlingar och inte fatta vad de säger och se ut som ett fån då jag svarar "oui" på en fråga som kräver ett lite längre svar. Men det är bara att se glad ut så ska vi se att detta går utmärkt :)
.
.
.
I morgon har jag även franska prov..*Suck* not again.
.
.
Tur att jag har Stella som är min plugg buddy, hon är nog seriöst den roligaste människan jag har träffat i hela mitt liv så det gör att plugga tråkiga och svåra ämnen blir lite lättare :)
.
Jag har insett att jag faktiskt inte har berättat så mycket om mina nya vänner här. Haha lustigt att jag inte har gjort det med tanke på att de människorna är de som tar upp mest plats i mitt liv just nu, som en liten familj. Men det är väl som allt man gör i livet, man kommer inte överens med alla men jag tycker absolut att majoriteten här är jätte trevliga och roliga att umgås med.
.
.
.
Nora & Elsa
.
Jag och Dag
.
Jag och Johan
(Ja, vi sitter på grönt gräs i Oktober!)
.
SötStella
.
Jag och Philippa + Tollas rygg
.
Utanför Notre Dame!
.
Axel
Tolla, Philippa & Lovisa
.
.
.
Sedan så är det ju givetvis people som inte är med här på kort som står mig kära här med!
.
.
För övrigt är det ert fel om jag inte blir insläppt på skolan idag!
Öh, har jag sagt de? Jo, om du inte är exakt i tid till skolan så stänger de alla grundar så du inte kommer in och måste vänta tills nästa rast. Då snackar vi att du får fint vänta utanför i en timme om du skulle råka komma 30 sekunder sent!
.
.
Bisoux

Okej, ni har rätt!

Im gonna pull myself together!
Kul att se att det finns intresse btw! Det uppskattar jag.
Så nu ska jag bli bättre på att uppdatera från fransmännens Paris!
.
.
.
Jag kan ju börja med att berätta att den här veckan är en vecka fylld av mindervärdeskomplex eftersom det är Fashion week här i Paris och alla ursnygga modeller, designers & allmänt snuskigt rika människor spatserar runt på gatorna med sina långa slanka ben som sträcker sig flera meter långt och kroppar under 45 kg och med kläder som jag inte ens har råd att titta på. MEN det är väl ingen hemlighet att det trots allt är extremt roande att spana in just sånna människor och förundras över vilket liv de kan tänkas leva. På tal om kläder som jag inte ens  har råd att titta på!
.
Jo, i helgen så var det Nuit blanc (kulturnatta) här i Paris så allting var öppet hela natten och gatorna var fyllda med människor, hur som helst så var jag och några av mina fina stockholms vänner och kikade runt på olika affärer i Paris, visserligen i ett område som bara har märken av toppklass men ändå. Så till slut så såg vi en affär som tycktes vara väldigt populär eftersom den var helt packad med människor, så vi gick in och affären var inget speciellt i sig den hade en hel del balla design grejer och lite nytänkande kläder. Så när vi kollar runt där i affären så ser jag en sliten kavaj men när jag av bara ren nyfikenhet kollar strött på prislappen så ser jag att den kostar ca 50 000 kr! Jag förstår bara inte hur det finns människor som har råd att köpa en vanlig svart, lite sliten kavaj för 50 000 kr?! Det är ju bisarrt...
.
.
.
I övrigt så går livet rätt bra trots min enorma hög av skolarbete, den blir verkligen aldrig mindre heller. Jag stöter ständigt på unika kultur och språkkrockar. På tal om det så verkar det som att jag av någon anledning är ett offer för turister! Var eviga dag så är det någon turist som kommer fram till mig och undrar vilken väg de ska ta eller hur man ska åka med bussen eller tunnelbanan. Grymt kul (och något chockande) att de uppenbarligen tycker att det ser ut som jag har koll på läget men allting krossas ju varje gång eftersom jag på en extremt knagglig franska får förklara att jag också är en turist här och inte vet riktigt vart allt ligger. Nå väl
.
.
.
Jag har faktiskt bestämt mig att komma hem om tre veckor! Nu blev nu glada va? Jag resonerade nämligen så här att jag faktiskt redan nu har spenderat mer tid i Paris än vad jag har gjort hemma i vindeln på över ett år + att det är absurt hur min relation mellan jag och min familj är genom skype. Nä, nu är det dags att åka hem en vecka och njuta av mammas mat + att jag ska fylla min väska med massa smått och gott som jag saknar hör nere i Paris.
.
.
.
.
Jag vill själv tycka att min klädstil har blivit lite franskt influerat
men det kanske bara är något jag vill inbilla mig =)
.
.
.
.
Mitt nya halsband från Marc Jacobs är bara så ballt!!
.
.
.
That's that for tonite ladys & lads but ill be sure to keep u guys up to date this time, promise!
.
.
.
Bisous!

RSS 2.0