Spännande

Jag ska snart få träffa min pappa igen efter närmare 9 månader! Jag är jätte exalterad! Jag har som ni kanske förstår pratat mycket om detta i skolan och jag har även planerat att min far ska få följa med mig på något som kallas "senior supper" vilket är på måndag kväll där alla sistaårselever med föräldrar klär upp sig och äter en fin middag på skolan. Pappa vet inte om något av det här ännu men jag ska nog dra med honom ändå. 


Så mina vänner inklusive deras föräldrar ska då alltså få träffa min kära fader och det roliga med det hela är att de tror att det är någon ung snygging som kommer (haha tur att min pappa sitter på ett plan just nu och inte kan läsa det här). Så här tror mina kompisar nämligen att min far ser ut:
Jag älskar min far men det där fick mig verkligen att skratta högt!
Mina vänner kommer att bli chockadeNä nu måste jag verkligen städa för om min far ska komma och 
inspektera mitt rum är det nog bäst om man faktiskt kan se golvet!

Arg, ledsen, skratta eller gråta

... Jag är förtvivlad
Som jag har sagt ett x antal gånger på min blogg så har inte jag lämnat ut min historia till er om vad som egentligen hände mig i Indiana men det har jag där emot berättat för min organisation Explorius som jag reser med och det är därför de "drog mig ut" ur min x familj och tillslut var inte delstaten Indiana en plats där jag kunde vara säker.


Efter allt som de har tvingat mig igenom så önskar jag att jag kunde smälla till dem på nosen ordentligt så de bara kunde förstå den smärtan jag har gått igenom och även garantera att detta aldrig ska hända någon annan igen. Tyvärr är det så att Explorius/ICS vill spela gud eller en elefant vs. en myra i mitt fall. För nu när jag är på säker mark och inte kan bevisa något så hävdar de att jag har ljugit och att det är mitt ord mot min forna familjs. Att jag inte har några bevis.

Jag är snart 18 år jag lever inte i någon fantasivärld, hur kan de vara så blinda och tro att jag skulle ljuga eller hitta på allt det här. Jag ser alvaret i situationen och jag skulle aldrig dra en lögn.


Jag vet att de är de som läser min blogg som senare ska resa som utbytesstudenter nästa år och jag önskar er all lycka i världen men jag kan tyvärr inte rekommendera explorius om det är den organisationen du har valt så ber jag dig att tänka igenom det ordentligt eller åtminstone se till att prata mycket med din värdfamilj innan du åker och verkligen känna att det känns bra till 100%. 
Jag är väldigt nedbruten och sårad
Vi hade ingen aning om vad som väntade oss, my love

Ripped

Hon är back in school once agian och det känns riktigt skönt faktiskt!


OBS! Följande inlägg är ytterst ointressant och om ingenting, du kommer nog att läsa ändå men nu har jag varnat dig!
Idag har verkligen varit en bra dag minus att jag hade lite otur i min psykologi klass. Det är nämligen så att vi för ett tag sedan var tvungna att filma oss själva nära vi gjorde olika intervjuer och sammanfattningar. Min lärare beslutade sig för att visa en av alla filmer, jag protesterade självklart eftersom det kändes oerhört pinsamt att se/höra sig själv + att en hel klass skulle se det + att engelska inte är mitt förstaspråk så jag har fortfarande känslan av att jag kan uttala vissa ord fel ibland. Så vi gjorde en lottdragning, vems namn tror ni dyker upp? Självklart Caroline Margareta Jonsson i egen hög person. Men nu så här i efterhand är det helt okej alla var imponerade och tyckte att min film var jätte bra.


Väl hemma så bestämde jag mig för att åka in till lilla Clara city's gym för att sola och träna. Efter att jag hade solat och ni som har sola vet hur fin man känner sig med rödblåssande kinder, inget smink och rufsigt hår efter att ha solat men jag tänkte att det spelar ingen roll hur man ser ut eftersom att jag ändå skulle träna. Saken är bara den att det visade sig att alla här (från min skola) har bestämt sig att sola nu inför balen. 

Jag är mycket väl medveten om att min kropp har ändrats sedan jag i Indiana lyfte vikter varje dag, tränade volleyboll och gjorde både cheerleading och gymnastik. Men jag har för visso tappat den fina formen jag hade då men jag har ännu en hel del muskler, jag var ju som en muskelknutte där ett tag! 55 kg i bänkpress, 55 armhävningar (riktiga) och 100 situps på 3 min, det är inte fy skam!  Hur som helst (nog med allt skrytande haha) Så tränade jag i ett linne och i normala fall så har jag alltid på mig en t-shirt eller en tröja i skolan så nu när mina klasskamrater såg mig i endast ett tajt linne så gapade de och utbrast "omg you are ripped!" (Vältränad). Haha lite kul men också obekvämt.


Nu ska ni inte tro att jag har en helt galen vältränad kropp, visst i höstas var min kropp vältränad men nu har det här med att inte alls träna och äta massor med amerikansk mat satt sina spår. Men jag får nog eventuellt ta och starta träna igen när jag kommer hem till sköna Sverige igen.

Den största apelsin jag någonsin sett!

Pull yourself together!

Vi svenskar är så skyddad mot alla skräpmat här i USA, det är nog därför vi generellt sett är så smala, för att vi helt enkelt inte vet bättre. För att vi inte ens har smakat på alla "goodies" som finns. Man kan ju inte sakna det man inte vet existerar. 

Det som vi så ofta ser i filmer att människor frossa i ex. girlscout cookies, Oreos, dessert pizza, pommes frites och glass sådant som vi har för oss är helt vidrigt. Vet ni vad det är jätte gott, visst jätte onyttigt men tro mig det är syndigt gott.

Själv så är jag såld för klassikern "Oreos and milk". Det är helt ljuvligt gott mina vänner.

Jag har själv varit en av många som var helt besatt av vikt och vad jag åt. Jag tänker inte ens berätta för er hur fixerad jag var för då kommer ni eventuellt att skriva in mig hos någon psykolog men vet ni vad det är okej att äta. Visst att äta snabbmat och all skräpmat som finns här är inte heller hälsosamt men slappna av, det är okej att vara onyttig.

Jag har ätit skräpmat i ett år nu och jag ser väl inte alldeles för fet ut? Du kan själv kolla på mina bilder genom året i bloggen och jag tvivlar på att du kommer att tycka att det är någon extrem förändring. Du blir inte tjock om du äter onyttigt då och då, kanske inte ens över ett år. 

Slappna av 
lev & njut
Stinky

Nu börjar mitt "spring break" lida mot sitt slut men det är okej, jag tycker (jag kan inte förstå att jag säger det här men) att skolan är ganska rolig, det ända jag inte tycker om är att släpa mig upp så tidigt varje morgon men det är bara att bita ihop för så fort jag har varit vaken några timmar så känns livet mycket bättre.I Fredags så åkte vi ut till min "mammas" föräldrar där jag både fick träffa dem och andra släktingar. Hennes pappa har en "grisfarm" så jag erbjöd mig självsäkert att hjälpa honom med grisarna, jag tänkte liksom att jag är ju van vid hästar och att jobba ute i en ladugård så det kan ju inte vara så svårt. Efter mitt första järva steg in så ångrade jag mig starkt. Det var det värsta av lukt jag någonsin varit med om! Man har ju hört att grisar är så renliga och bla bla visst det var rent men dra på trissor vad det luktade illa! Jag kunde inte ens andas så jag gick runt och andades bara med munnen men jag kunde till och med "smaka" stanken, jag trodde att jag skulle spy men i grevens stund så sa min "morfar" att vi var klara. På tal om den mannen, haha han är jätte trevlig och en karl som pratar med en bred accent och har bott på en farm hela sitt liv. Klockan 11 på kvällen precis då jag var på väg att gå till toaletten för att göra mig i ordning för kvällen så haffar han mig precis vad toalettdörren och säger att han bara vill visa mig en bild på han lilla digitalkamera, visst tänker jag och kollar snällt på hans bild...Det var inte 1 bild han visade det var över 300 bilder! Och inte heller gick han igenom dem fort utan han stannade på varje liten bild och berättade något eller zoomade in och ut, han gick så långt att när han kom till stora släktträff bilder så zoomade han in på varje liten människa och förklarade vilka personer var i stil med "det här är min kusins, kusins som som heter ...." En och en halv timme senare förstod han äntligen att jag ville gå in på toaletten och gå och lägga mig. Han är verkligen en rolig gubbe haha. Ett original helt enkelt!Idag var jag även varit till min älskade Danny, helt underbar häst. Det finns så mycket jag kan säga om honom och mina coola cowboy äventyr men jag har en känsla av att mina läsare inte är så intresserade av hästar så låt oss bara säga att det är helt underbart häftigt och kul för mig att den här erfarenheten med västern ridning. 

Emotions! That's why we're called fans...

Jag är på förstasidan i tidningen här!

det är från basketbollsmatchen där de tog kort på fansen i publiken, lite coolt ändå :)

I tisdags åkte jag till Mall of America (Usa;s största köpcenter)
För att ni kanske ska få en lite bättre förståelse av hur stort det är så
kan jag ju berätta att det är fyra våningar och det tog mig 6 timmar (!)
att snabbt kolla igenom de främsta affärerna jag villa kolla i, jag gick inte
ens in i närheten av alla affärer!

Sedan åkte vi även in till Ikea så jag fick lite svensk stämning, men 
det var ändå en liten besvikelse. Jag menar de spelade inte ens 
svenska musik! De hade inte ens svenska mönster på sina produkter...
Men det hade dock en liten mataffär så jag köpte lite svenska goodies
som "singoalla", "ballerina", skorpor, läkerol, lingonsylt  och pärlsocker. 
Jag visste faktiskt inte förut att pärlsocker är något som är oerhört svenskt,
När jag visar dem pärlsocker så blir de helt fascinerade och tycker att det är jätte
knasigt och smakar något som något de aldrig har provat förr.


Jag hamnade även i en intressant diskussion men min värdmamma när vi 
gick in i "säng" avdelningen på Ikea, jag blev nämligen helt uppspelt när 
jag såg alla duntäcken och kuddar som låg uppradade. Min värdmamma
kunde för sitt liv inte fatta att vi sov i det där och hon frågade mig fråga på fråga
hur det kunde funka och om det verkligen var bekvämt.

Det är faktiskt något som jag verkligen saknar här, duntäcken. Här sover man
nämligen med sju filtar istället. Det är ju liksom jätte obekvämt(!), det är tungt och
helt plötsligt så hamnar en filt fel och då måste man lägga om alla filtar.
Nej, ursch
En annan sak som jag kom att tänka på som är annorlunda
är dörrhandtagen, våra dörrar är ju handtag som man trycker ned
men här hittar du endast (till och med ytterdörren) runda knoppar som
man vrider för att öppna och alla har även dubbla dörrar som man måste öppna.Rätt svar på min fråga om hur många Caroline som var i filmen är 4 st.

Hur många Caroline hittar ni?
Sad face

Snyft, snyft nu åkte vi ur turneringen i basketboll, det var nämligen så att vi var så högt upp i serien att om man förlorar en match så åker man ut. Tyvärr så hade killarna en dålig kväll och vi förlorade med 4 poäng.

Men vi hade kul ändå, jag, Brandi & Danielle gjorde t-shirts och fixade outfits till matchen och tro mig vi spred massor med "high school spirit" under kvällen. Sedan åt vi på applebeez med några av spelarna, de var inte så jätte lyckliga men de började tillslut le i slutet. Det känns lite tråkigt att det är över men det är okej =)


Idag var jag ute med min Danny, vi red ut på en riktig långtur och tro mig det var inte lätt att rida den hästen idag, han hade massor med energi och det hjälpte inte att det blåste ordentligt men det var som vanligt kul ändå.


Game night!

Nu börjar det bli riktigt spännande här med min skolas basketboll lag! De har vunnit och vunnit och matchen jag var på i torsdags var helt packad med folk, det var över 3000 i publiken! Och nu i kväll blir det bara fler och fler! Det är galet men också sjukt kul, nu mera så blir det en fin outfit till matcherna..Gröna shorts med en maccray t-shirt för att stötta våra pojkar!


För övrigt så kommer min pappa att hälsa på mig om två veckor, jag är jätte exalterad över det, till och med lite nervös.


Soulmate for everyone?


Wow vi har haft 5 dagars helg

Vi har inte haft någon skola på grund av att vägarna har varit isiga och här i usa så blir de helt paralyserad så vi har bara fått sitta hemma. Och på fredag börjar "spring break" ska bli jätte kul =)
Har ni någonsin tänkt på vilken hysteri det är över att hitta en respektive? Att vi har det så inpräntat i oss att om man inte har en pojk/flickvän så är man ensam. Nej, det är slut på det där för mig..visst, det vore väl jätte trevligt om jag kunde hitta en kille någonstans där ute som behandlar mig väl och som jag gillar, jag är ju bara 17/18 år så det är mycket möjligt att jag kan stötta på en trevlig kandidat när som helst men varför söka efter det? varför bli helt hysterisk och känna sig deprimerad för att man inte har en pojk/flickvän? Jag har bestämt mig för att det är slöseri med tid helt enkelt.

Jag har nämligen under mitt år här i Usa aldrig stötta på så många män/killar som har behandlat mig dåligt eller haft för avsikt att behandla mig illa. Varför ska jag stå ut med det? 

Det är faktiskt något som jag får tacka Indiana för, jag har fått en attityd och jag har lärt mig att ensam faktiskt är stark, inte alltid men jag behöver inte lita på någon annan för att överleva. 

Jag kan ju faktiskt ge er ett exempel på vad jag menar med att det inte är känslomässigt värt det. Det här är en historia som jag inte har berättat för någon tidigare (inte ens mina föräldrar) men här är en av alla mina historier från Usa;


Jag dejtade en kille som heter Cory, vi träffades genom en kompis och han var den första killen som jag gick ut på en dejt med. Jag var väldigt nervös inför alla gånger jag träffade honom eftersom jag inte riktigt visste vad som förväntades av mig när man gick ut på en dejt (vi dejtar ju som inte på samma sätt i Sverige). Vi gick hur som helst ut ganska ofta och spenderade mycket tid med varandra efter skolan. Det var trevligt och jag tyckte om honom, jag var helt övertygad om att han kände det samma för mig eftersom han alltid skickade söta sms eller skrev små söta meddelanden i min anteckningsbok som jag sedan hittade dagen efter i skolan.

Jätte sött...ända tills ett nummer jag aldrig sett förut ringer mig en kväll...Det visar sig vara hans x flickvän som berättar att "visst han dejtar mig, men efter varje dejt han var ute med mig så gick han hem till henne.....och låt oss bara säga spenderade natten där" Hon meddelar även att det är bäst för mig att jag slutar träffa honom för annars kommer hon att söka upp mig. Jaha tänker jag, så jag ringer upp Cory och berättar vad hans x hade sagt. Han nekade självklart allt och sa att hon bara var svartsjuk och att han inte hade träffat henne på evigheter. Jag till och med satt ner dagen efter med honom och frågade om han verkligen talade sanning. Naiva jag trodde självklart på hans oskuld. Det slutade med att x flickvännen ringde mig igen och då bjöd jag över henne till mitt hus för att prata, jag bjöd även över Cory....Det var en intressant kväll och tro mig han var mer än chockad och skamsen när han såg att hon var där. Han hade ljugit om allting...Han hade tittat mig i ögonen och ljugit.

Som sagt det här är bara en av mina många händelser mina vänner. Det finns mycket som jag aldrig har nämnt på bloggen men en dag så ska jag berätta allt för er, en dag.

Jag tänker inte jaga längre, jag tänker fånga dagen med eller utan en man i mitt liv.


Bara lite tankar från en blondin en onsdag kväll.
Mall of America

Idag har jag varit i Usa;s största köpcenter, helt sjukt häftigt! Det är helt absurt stort med en nöjespark, under vatten zoo, bio, lägenheter, kapell och affärer i hundratal! Jag var där med en kompis (Claudia) och vi nöjde oss med att enbart roa oss med nöjesparken och under vatten zoo men nästa vecka ska jag dit igen och då blir det shopping! (Mamma & pappa för ert eget bästa så kolla inte på räkningen den här vecka)

RSS 2.0