Det närmar sig

Ja, allting närmar sig just nu; Balen (på fredag), min födelsedag (18 år på söndag), graduation, hemfärd, träffa min älskade familj (ink. Odessa), träffa mina underbara vänner, tenta av min engelska, ta körkort, njuta av sommarens äventyr, förbereda inför hösten, åka till Paris med nya möjligheter. 


Vet ni något som är irriterande med amerikanare(?!) Jo, de tror att de är odödliga i trafiken och det är ytterst få som fattar poängen med bälte. Här har alla körkort när de är 16 år, vilket jag personligen tycker är alldeles för ungt för att veta vilket ansvar man har som trafikant. Hur som helst så ex. min "pappa" kör hellre bil utan bälte och låter bilen irriterande plinga var och varannan sekund för att påminna om att han inte har på sig bältet  än att enkelt knäppa på sig bältet. Det är till och med på längre åkturer som han gör så här. Det är ju super irriterande att höra "PLING PLING PLING" hela tiden men det tycks han ignorera. *suck* Och många av mina andra vänner knäpper bältet "bakom sig" istället för runt sig för att bara slippa "plingandet" Jösses vad amerikanare kan vara högfärdiga.


Är det inte sjukt att lilla Caroline är snart 18 år?!
Jag vet att mina föräldrar tycker det utan tvekan men 
jag måste faktiskt hålla med dem, jösses!
Senior Pictures

Lite dålig kvalité men här är några av många;Av någon anledning så kan jag inte ladda upp de andra
 bilderna så tyvärr så kan jag inte visa några studio bilder 
men det där var lite iaf =)

Vi gratulerar

Caroline Elvin, grattis min fina vän på din 18 års dag!

Efter regn kommer solsken

Stora nyheter!

Så jag kommer inte att gå med den killen som ni så fint kunde läsa om i tidigare inlägg. Jag har en killkompis här som verkligen är min bästa vän och jag har pratat med honom om min jobbiga bal situation ett x antal gånger så när jag då igår berättade för honom att jag inte kommer att gå med föregående kille så utbrast han "man jag kan gå med dig!" nog för att han sedan länge tillbaks har haft en bal dejt men hon är numera hans x så han sa att han mycket hellre vill gå med mig så sagt och gjort. Vi gick till en blomster affär igår och valde ut matchande blommor som vi ska ha. Mitt liv känns så mycket bättre nu!Nej, nu ska jag iväg till min fyrbenta pojkvän för ännu en lång ridtur i dalgångar =)


Här får ni en bild på min nuvarande bal dejt vi kommer att ha så kul tillsammans!I just don't careIdag så åkte alla sista årselever till en stad här i närheten för att besöka ett företag som jobbar med att personlighets utveckling inför en yrkeskarriär. Så vi fick fylla i formulär och skapa våra CV och även gå på en intervju där de "spelar" chef på det företag där jag vill söka jobb. Jag tyckte det var jätte kul! Vi var alla tvungna att klä upp oss i kostymbyxor och skjorta. Jag blev utvärderad till att jobba som "Chief business executive" vilket är precis vad jag är intresserad av. Min intervju gick väldigt bra också, jag kan knappt vänta tills den dagen då jag får söka jobb på "riktigt" och sedan börja jobba! Åh vad kul det kommer att bli. Jag längtar efter att få jobba hårt och syssla med det jag är bra på heltid. 


Nej, jag måste nog återvända till mitt psykologi projekt nu men hoppas alla ni 56 läsare har en fortsatt bra dag!
Här är en bild där jag bara tog kort på en bild från min fotografering, 
jag måste verkligen scanna in dem så ni verkligen kan få se dem
 för de är helt Gorgeous!
Royaly annoyed

Så jag officiellt ogillar min prom date skarpt!


Ursäkta mig men han är en jubel idiot! (riktigt elakt sagt men var du i min sittis tror jag du skulle vara beredd att hålla med)
För att sammanfatta lite och detta är lite av allt vad han har gjort mot mig;

1. Sagt att han bara vill gå med mig för mitt utseende men han gillar inte min personlighet
2. Han gillar inte mig för att jag umgås med alla "populära" studenter (det hade jag ingen aning om)
3. Han har valt ut en kostym till balen som skär sig med min klänning så oerhört (med flit) nämligen kamouflage (en mix av olika grön)
4. Han tänker köra mig till balen i en bil där jag måste sitta på huven vilket är jätte farligt då jag lätt han halka av
5. Han tänker inte dela på några kostnader
6. Han snackar skit om mig bakom min rygg inför alla
7. Han säger att jag ignorerar honom när jag är den ända av oss som har tagit initiativ till en konversation
8. Han säger en sak och sedan går bakom min rygg och gör motsatsen 
9. Han tänker även ha på sig en keps och boots till sin kostym för att göra det ännu värre
10. Behöver jag säga mer?

Gott folk detta är bara en liten del av allt han håller på med. Han inser inte hur nära han är att bli dumpad. 

Jag fick mina bilder från proffs fotograferingen igår! De är helt underbara! Jag ska scanna in dem på datorn så ni får se några av många, jag är verkligen jätte nöjd med resultatet!


P.s till dig som frågade om min organisation så reser jag med Explorius men jag rekommenderar dig att välja ett annat företag ex. EF (som jag till min förvåning måste erkänna har ett jätte bra utbytesprogram här i USA) Om du underar varför jag inte kan rekommendera Explorius så kan du enkelt läsa dig fram i föregående inlägg som jag har på min blogg. När det kommer till pengar så kan du läsa om det på den organisationens hemsida men det är många kostnader där som tillkommer ex. Visum, vaccinationer och annat som du måste betala. Sedan får du räkna med att du kommer att måsta betala allting förutom den maten du äter hos familjen du bor med själv. Du kan söka bidrag för att göra ett utbytes år, det är bara att söka på internet efter stipendier.

Lycka till! (Tveka inte att fråga om du undra över något annat)Sneak Peek

Jag kunde inte hålla mig här får ni en tjuvtitt på min "prom outfit"Vad tycker ni?

Understanding Psychology

"Split- brain operations. In a normal brain, the two hemispheres communicate through the
 corpus callosum.  Whatever occurs on one side is communicated to the other side.
 Some people have grand mal seizures. Separating the brain hemispheres lessens 
the number and severity of seizeiurs. As a result the person has a split brain"Tack och lov att jag har varit här i 8 månader nu så att jag mäktar med att läsa alla dess tunga texter i Psykologi och Law. Jag hade aldrig klart av det i höstas. Vi svenskar är generellt bra på engelska men personligen så var jag tidigare obekväm med att prata engelska och översatte allting från svenska till engelska i mitt huvud. Hemma i Sverige har jag alltid tyckt att jag har varit ganska bra på engelska (jag har glidit runt med ett MVG) men när jag först anlände till Indiana så kände jag mig som en sopa, visst det var extremt där med massa slang och helt förunderliga uttryck men det kändes verkligen som att alla pratade jätte fort och att jag pratade långsammare än vad en snigel rör på sig. Jag snubblar fortfarande på något ord då och då men det är helt normalt, annars så händer det faktiskt ofta att människor som aldrig har träffat mig förr blir chockade när jag säger att jag är en utbytesstudent eftersom de inte kan höra min accent. Så nog utvecklas man mycket i sitt språk av att bo i ett land ett år. 

Men på tal om det citat som jag började mitt inlägg så finner  
jag det sjukt intressant faktiskt! Hur hjärnan kan fungera även fast vänstra och högra halvan 
jobbar helt separat med varandra.Är du en nörd som jag så rekommenderar jag dig att 
spana in video klippet nedan, jätte fascinerande!
P.s Min vän Jordan som vi hade överraskningsfesten för blev överraskad
här kommer lite bilder från gårdagen;Blonds vs. brunettesFödelsedags pojkenJAG SMÄÄÄLTER

Puh! Det är så sjukt varmt det är cirka 26 i skuggan!


Just nu så sitter jag här ute i värmen med min dator i knät och väntar på att det ska bli 18.45 för då ska jag sitta barnvakt till tre vilda barn..Tack och lov så får jag betalt! Haha men det är sant de där ungarna är helt galna, jag vet inte hur jag ska överleva haha.


I morgon så ska jag på en överraskningsfest, det ska bli riktigt kul! Amerikanare är väldigt för att ha överraskningsfester, vilket vi tråkiga och icke spontana svenskar inte är riktigt lika bra på men här är de helt galna i det faktumet.

För övrigt så är det bara två veckor kvar till balen! Jösses!!! Snart ska jag trycka in min kropp i den där tajta klänningen och stappla runt i mina decimeter höga spikklackar. Lycka till Caroline.På tal om ingenting(!) så kan jag dela med mig om ett ämne som har irriterat mig mycket på senaste tiden, ett ämne som har gjort att jag har hamnat i mer än en hetsig diskussion. Nämligen det här med att ha ett privat vapen i sitt hus för "säkerhet" och inte till exempel jakt. Här i USA/ så äger cirka 50% ett vapen. Och här ute på landsbygden är den statistiken ännu högre! Men vad i hela friden är poängen men att ha ett vapen? I mina ögon så föder nämligen kriminalitet våld. Alltså att vi köper ett vapen för att skydda oss mot vapen. Det är en ond cirkel där alla köper vapen för att skydda sig men om någon avfyrar ett skott så skjuter alla. Och dessutom så tycker jag att det är alldeles för lätt hänt att någon handlar i stundens hetta och bara för att de är upprörda i en situation så rycker de upp sitt vapen och utan att riktigt tänka efter kan skada/döda någon. Varför i hela friden har vi poliser och myndigheter om vi själva ska leka Gud/"polis ändå?

Mina åsikter är kanske inte så populära men de vet jag har rätt i mycket jag säger. Jag struntar fullständigt i om de tycker att jag är naiv men jag tycker att det är helt absurt att vi ska ha ett vapen som kan avgöra om en människa ska leva eller dö i våra hem. Dessutom så kan barn alldeles för lätt få tillgång till ett vapen "gömt" ex i en byrå.
Make PEACE people
Tiden flyger iväg

Är det inte helt absurt hur fort tiden går?


Snart är mitt år i USA över och det kommer bara säga vips så har jag studerat klart på gymnasiet och ska välja universitet och allt. Växa upp.

Lite skrämmande är det ändå? Jag ser alltid mig själv som en liten tjej, ex nu över påsk så firade vi det med min värdfamiljs släktingar och när jag blev introducerad för alla ungdomar så tog jag för givet att alla var äldre än mig och "behandlade" dem så, som att jag bara var en liten flicka och att de var minst fyra år äldre än mig. Tillslut frågade jag hur gamla all var och helt chockande nog så var jag äldst! Jösses det kände jätte konstigt. haha

Idag och i morgon har jag sovmorgon, åh så skönt!

Jag vet inte vilka låtar som är på hitlistan i Sverige för tillfället men här är några av de låtarna som spelas mycket i USA just nu. 
Whatever you like- T.I.
Save a horse- Big & rich
 Body on me- Akon
Swing- Savage
Poker Face- Lady Gaga
Right round- Flo rida
We ready- Archie Eversole
Got money- Lil wayne
Taylor Swift
Lucky- Jason Mraz & Colbie Caillat
David cook


Några av många låtar som spelas frenetiskt här :)


Dra mig baklänges!

Åh vilken härlig dag!


Jag gick nämligen till en fotograf idag och tog mina "senior pictures" Det är då man som sista årselev går till en fotograf och tar proffs bilder och sedan så delar man ut de till sina vänner & familj. Jag är dock lite sen med att göra detta men det var sjukt kul! Min fotograf var helt underbar och hon var helt lyrisk med att få "jobba" med mig, hon sa att det var helt galet att jag var så naturligt duktig på att få en fin pose och att jag var sååå snygg. Hahaha jag vet att ni tycker att jag verkar sväva lite väl högt över marken just nu men det var verkligen peppande att se hennes reaktioner då hon som fotograf tyckte att bilderna var skit snygga. Det kommer dock ta cirka 1-2 veckor innan jag får bilderna men när jag får dem så lägger jag självklart upp dem här på bloggen!


För övrigt så kommer inte jag och min bal date överens det minsta! Han gör mig tokig! Vi ska fortfarande gå tillsammans men vi hade ett riktigt gräl förra veckan. Vi är så olika....Jag är som ett lejon och han är en zebra och sedan så är det någon idiot som har låst in oss i samma bur och kastat bort nyckeln i en höstack.

Jag sa dock till honom att vi ska lägga vårt gräl bakom oss och bara se till att ha så roligt som möjligt under balen. Bara bita ihop och le liksom. 

Fejk it until you make it!

Topp 10 av de bästa dagarna i mitt livYihaaa

Igår hade jag en helt underbar dag! Vi (De jag rider hos) lastade hästarna och körde till ett reservat i närheten. Man får ju nämligen inte rida vart man vill här i USA eftersom de inte har allemansrätten. Det var helt underbart vackert och till min stora förvåning så såg vi över 14 rådjur och vi var dessutom riktigt nära dem! Jätte häftigt! Vi såg även vilda kalkoner, jag hade ingen aning om att de var så fruktansvärt enorma och dessutom fula. 

Jag måste säga det att man har verkligen inte upplevt någonting inom riding förrän man har prövat västern ridning (cowboys style). Det är inga problem, regler eller andra fånigheter som vi så gärna använder oss av i engelsk ridstil. Båda stilarna har förvisso sin charm men det här är som att vara ett med hästen du kommunicerar med hästen på ett helt nytt sätt. Hästen vill arbeta och (jag kanske har haft tur men) aldrig att den är sur och slår bak öronen. Nej, jag rekommenderar er verkligen starkt att prova på detta. Det är dessutom för alla! Det är lättsamt och eftersom det är cowboy känsla över det hela så är det till och med lite häftigt för killar att göra också.

Go For It PeopleDanny är redo att gå


Floood


Ser du rådjuret?


Vi var lite trötta i slutetPappas Flicka
När mina nära & kära börjar skicka mail med meddelande som "är du fortfarande vid liv?" eller "Har du gått upp i rök?" Så känner jag starkt att det uppenbarligen är dags att uppdatera bloggen igen. Ni som undrar hur det var att träffa min pappa igen så kan jag berätta att det var helt underbart! Vi stannade på ett hotell två nätter där vi mest bara njöt av varandrars sällskap + att jag tog min far till Mall of America (SHOPPING!) Han chockade mig faktiskt med att vara väldigt medgörlig och vi hade det riktigt trevligt. Sedan så hyrde vi en bil och körde till Clara City, jag visade honom allt (de tog typ 10 min), det gäller att inte blinka! Han skötte sig riktigt fint på middagen också. Alla mina kompisar gick nyfiket fram och viskade i mitt öra "Caroline, is that your real dad?!" Jag kunde dock se i min fars ögon att han var mer än trött efter allt resande.


Middag


Helt ljuvliga skor!


Pappa shoppade loss han med


RSS 2.0